Minden kiderült az NVIDIA Shield tabletről és kontrollerről

Hirdetés

A hordozható Shield játékkonzollal az NVIDIA merészet húzott, ám nem tudott igazi sikerterméket letenni az asztalra, az androidos készülék ugyanis nem vált széles körben elterjedté. Magának az ötletnek is kérdőjeles volt a létjogosultsága, hiszen eleinte az eszköz nem tűnt többnek egy drága, HD kijelzővel bíró kontrollernél, amelyen pont azok a játékok futtathatók, amelyek az androidos okostelefonokon. Azonban a Tegra 4-es hardver, a jó hűtés és szoftveroptimalizáció, valamint az exkluzív tartalmak egy egész jó kis hordozható konzolt szültek, amelyen remekül futottak a legizmosabb grafikájú játékok is, idővel pedig olyan szoftveres extrák is bekerültek, mint PC-s játékok streamelése az NVIDIA szervereiről, még több tartalmat és szórakozási lehetőséget biztosítva a játékosoknak. A készülék ára is barátibb lett, a konzol jelenleg 199 dollárért vásárolható meg.

Tablet és kontroller alkotja a következő NVIDIA Shield termékpárost

Július végén az NVIDIA mégsem a konzol felturbózott változatát fogja bejelenteni, ha a pletykáknak hinni lehet - márpedig elég sok konkrétummal rendelkeznek - az új Shield eszköz egy tablet lesz, amely mellé a kontroller opcionálisan lesz megvásárolható. A tablet 8 hüvelykes, Full HD felbontású megjelenítővel fog bírni, aminek a két oldalán sztereó hangszórók kapnak helyet. A készülék lelke a bivalyerős Tegra K1 chipset lesz, amely négymagos, 2,2 gigaherzes processzorral bír. Rendszermemóriából 2 gigabájt jár, WiFi modulból 802.11a/b/g/n 2x2 MiMo támogatással, Bluetoothból 4.0 pedig lesz a szabvány. Az eszköz mini HDMI portot is kap, valamint microSD kártyafoglalatot és egy Directstylus 2 típusú digitális ceruzát.

Így néz ki belülről az NVIDIA Shield tablet

A tablet két változatban fog piacra kerülni a forrás szerint, a WiFi-s verzió 299 dollárba fog kerülni, és 16 gigabájt belső tárhellyel bír majd, az LTE-s kiadásért pedig 399 amerikai pénzegységet kell majd kiperkálni, cserében 32 gigabájt tárhellyel lehet gazdálkodni. Az alapárba a vezeték nélküli kontroller nem tartozik bele, azért 59 további dollárt kell majd kifizetni. Az eszköz különlegessége egyébként, hogy a tablettel nem Bluetooth, hanem a gyorsabb adatátvitelre képes WiFi direct segítségével fog csatlakozni. A hírek szerint a termékpáros az Egyesült Államokban július 29-től, Európában pedig augusztus 14-től lesz megvásárolható, a világ többi része valamikor ősztől juthat hozzá az új shieldes készülékekhez.

Az új NVIDIA Shield termékek csomagolása

Egy ilyen tabletnek egyébként részint presztízs célokat is kell szolgálnia, az utóbbi időben ugyanis az NVIDIA megoldásai kikoptak a táblagépekből és a Qualcomm, az Intel, illetve kínai pályán mozogva az MTK és a Rockchip SoC-k vették át az uralmat. A Shield tablet egyfajta erődemonstrációként is felfogható, ahol az NVIDIA megmutatja, hogy továbbra is lenne helye korábbi (és esetleg új) partnerei eszközeiben.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés