Hirdetés

Beperelték a Xiaomit egy vacsi miatt

Mr. Yang nemes egyszerűséggel beperelte a Xiaomit, mert elmaradt a beígért vacsora a cég társalapítójával, Lei Junnal. A gyártó elvileg kiírt egy pályázatot, vagy versenyt, vagy mit, aminek nyertese, illetve azok a résztvevők, akik teljesítik a feltételeit, együtt vacsorázhatnak Lei Junnal. Mr. Yang részt vett a játékban, és teljesítette is a kritériumokat, a vacsoráját viszont nem kapta meg.

Mr. Yang Lei Junnal szeretne vacsorázni.
Mr. Yang Lei Junnal szeretne vacsorázni. [+]

A 2017 augusztusában a Xiaomi hivatalos honlapján közzétett felhívás értékesítésre vonatkozott. A résztvevőknek vagy 300 darab Xiaomi Mi 5X-et, vagy 300 darab Redmi Note 5A-t vagy 400 darab Mi 5X-et és Note 5A-t kellett értékesíteni, hogy jogosultak legyenek a nyereményre. Mr. Yang állítása szerint ezt teljesítette 523 darab Redmi Note 5A értékesítésével, a vacsorát viszont többszöri kérésre sem kezdte szervezni a gyártó.

Ezért 523 darab ilyet adott el.
Ezért 523 darab ilyet adott el. [+]

Mr. Yang szerint a Xioami megsértette az érzéseit, plusz a hivatalos webáruházban közzétett felhívás egyoldalú ajánlattételnek minősül és jogilag kötelező érvényű. Ennek alapján, meg azon kívül, hogy megsértették, majdnem egy millió forintnyi (3491 dollár) kártérítést is követel a felmerült jegyzői és ügyvédi díjak miatt. A pekingi Haidian Bíróság hivatalos honlapján elérhető a kereset, a jelentések szerint az ügyet a bíróság elfogadta.

Előzmények

Hirdetés