Bepanaszolta a Qualcomm a Meizut

Ahogy egy mai tech vállalat nő és terjeszkedik, úgy kelti fel a rivális cégek és jogászaik érdeklődését, és manapság, amikor a szabadalmi harcok mindennaposak, bátran ugrik bele egyik-másik szereplő a tárgyalótermi csatározásba. Ezúttal a Qualcomm nyújtott be keresetet a pekingi szellemi tulajdon bíróságánál, azzal a céllal, hogy az utóbbi kötelezze a Meizut több hálózati szabadalmuk licencelésére.

Meizu MX5 elölről
A Meizu MX5 MediaTek rendszerchipet futtat [+]

A Qualcomm sajtóközleménye szerint a 3G-s és a 4G-s szabadalmaikat sértik a Meizu készülékek, és eddig hiába tettek fair és egyenes ajánlatot azok licencelésére, a feltörekvő gyártó nem egyezett bele a díjak megfizetésébe. A Meizu egyébként igyekszik elkerülni a Snapdragon rendszerchipek használatát, és elsősorban a MediaTek, részben pedig a Samsung Exynos megoldásaira hagyatkozik, azonban ez nem jelenti azt, hogy bizonyos szabadalmakat nem kellene licencelniük – legalábbis a Qualcomm álláspontja szerint.

Azóta történt

  • Qualcomm vs. Meizu, 2. menet

    Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban is a bírósághoz fordult a Qualcomm, mivel szerintük több Meizu termék sérti telekommunikációs szabadalmaikat.

Előzmények

  • Meizu m2 - megint megmutatják

    Jelenleg a Meizu belépőmodellje az m2, öthüvelykes kijelzőjével még a használható kategóriába esik, a felszereltsége rendben van és az ár/érték aránya is dicséretre méltó.

  • Meizu MX5 - tele a tár

    Remekül összerakott, fémházas, ujjlenyomat-olvasóval felszerelt és kimondottan kecses Meizu készüléket tarthattunk a kezünkben. Tárolója nem, árcímkéje ellenben elég vaskos.

  • Meizu m1 note - én elmentem a vásárba

    Az m1 note (így, kisbetűkkel) szinte minden szempontból csúcskészülék, csak éppen a külső és az árcédula árulkodik középkategóriáról, ám ne becsüljük alá a Meizu jól árazott phabletjét!

Hirdetés