Bemutatkoztak az új ZenFone-ok

Az európai premierre még várni kell, Tajvanon azonban rövidesen elérhetővé válnak az új készülékek.

Egy ideje lehet hallani az új ZenFone 4-széria megjelenéséről, és bár az európai premierre csak szeptember 21-én kerülhet sor, a gyártó hazájában már bemutatták az újdonságokat. Ez a sorozat is népes, kezdetben hat tagot számlál, jelesül: ZenFone 4, ZenFone 4 Pro, ZenFone 4 Max, ZenFone 4 Max Pro, ZenFone 4 Selfie és ZenFone 4 Selfie Pro.

Nougattal startolnak, de Android O-val még gyorsabbak lesznek az eszközök
Nougattal startolnak, de Android O-val még gyorsabbak lesznek az eszközök [+]

Az alapmodell az 5,5 hüvelykes 1080p IPS LCD kijelzővel szerelt ZenFone 4, ami elöl-hátul Gorilla Glass üveget visel magán, mindezt fém keret fogja közre. A belső tárolója 64 gigabájtos. Hátlapi, dupla kamerarendszere egy 12 megapixeles, f/1,8-as, optikai képstabilizátorral és PD-autofókusszal kiegészülő, 25 milliméteres gyújtótávolságú normál egységből és egy 8 megapixeles, 12 milliméteres széles látószögből tevődik össze. Tud 4K-videót rögzíteni, szelfiket pedig 8 megapixelben készít. Dupla sztereó hangszórót, dupla SIM-támogatást, ujjlenyomat-olvasót, USB Type-C csatlakozót, 3,5 milliméteres jack portot, illetve 3300 mAh kapacitású akkumulátort kap, ez utóbbit gyorstöltési lehetőséggel. Fehér, zöld és fekete színekben érkezik, ezen felül pedig lesz 4 és 6 GB RAM-mal szerelt változata, ennek megfelelően Snapdragon 630 vagy 660 rendszerchippel.

ZE553KL, egyszerűbb néven Zenfone 4
ZE553KL, egyszerűbb néven Zenfone 4 [+]

A ZenFone 4 Pro egy csúcsmodell, szintén 5,5 hüvelykes és 1080p, de AMOLED technológiájú kijelzőt kapott, és ugyanúgy üveg borítja elöl-hátul, mint a normál modellt. A hardver azonban itt tényleg csúcskategóriás, Snapdragon 835 dolgozik benne 6 GB rendszermemóriával és 64 vagy 128 GB-os belső tárolóval. Szintén dupla a kamerarendszer, de teljesen másképp használható: 12 megapixeles, f/1,7-es, 25 milliméteres látószögű kamerája természetesen optikai képstabilizátorral és PD- illetve lézeres autofókusz rendszerrel egészíti ki az extrák listáját, de mellette 50 milliméteres, elsődlegesen portrék készítésére használható lencse kapott helyet, így 2x-es, veszteségmentes optikai zoomot is lehetővé tud tenni az eszköz. Itt már nem lesz zöld variáns, a komolyságot fekete és fehér színek jelzik, de a beépített akkumulátort nagyobbra tudták venni, 3600 mAh kapacitású a telep.

A ZenFone 4 Maxot már láttuk korábban is
A ZenFone 4 Maxot már láttuk korábban is [+]

Szintén nagy, de specifikáció terén már visszafogottabb a korábban megmutatott ZenFone 4 Max. 5,5 hüvelykes IPS kijelzőjének felbontásáról nem árul el hivatalos információt a jelenleg elérhető termékoldal, az viszont biztos, hogy többféle kiadásban meg lehet vásárolni, 2, 3 vagy 4 GB RAM-mal, ehhez kapcsolódó 16, 32 vagy 64 GB belső tárolóval és Snapdragon 425 vagy 430 lapkával. Ne felejtsük, előbbi nem, utóbbi azonban támogatja a Full HD kijelzőfelbontást, szóval lehet, hogy itt is lesznek eltérések, ezért a szűkszavúság. A hátlapon mindenesetre egy egyszerűbb, de szintén kettős kamerarendszer van, normál + széles látószöggel, maximum 13 megapixeles felbontással. Nem maradt el az ujjlenyomat-olvasó, Type-C helyett azonban csak microUSB jut. Ahogy azt a gyártótól megszoktuk, egy ilyen mobilba nem kis akkumulátor került, ezúttal 5000 mAh-t neveztek meg a fekete, arany és rozé pink színben piacra kerülő eszköznek. A Zenfone 4 Max Pro lényegében ugyanez a készülék, csak 16 megapixeles elő- és hátlapi fényképezőkkel.

A szelfis mobilon hagyományos kamerarendszer van
A szelfis mobilon hagyományos hátlapi kamerarendszer van [+]

Gyakorlott szelfizőknek a ZenFone 4 Selfie lehet kimondottan izgalmas erről a palettáról, ugyanúgy 5,5 hüvelykes, 1080p phablet, mint néhány előbb említett modell, a Snapdragon 430 lapka sem teszi különösebben érdekessé, a 4/64-es tárolópárosnak köszönhetően azonban elég sok önarcképet tarthatunk rajta, ezt pedig egy dupla rendszer segíti ki, szintén normál + széles látószöggel és vakuval, ami gyakran jól tud jönni. A hátlapi kamerája egy szimpla, 16 megapixeles darab. Még ez is microUSB csatolófelületű, azonban az ujjlenyomat-olvasót és a dual SIM-képességeket nem hagyták ki belőle. Akkumulátora 3000 mAh kapacitású.

A Pro változat pedig különleges, piros színben is elérhető
A Pro változat pedig különleges, piros színben is elérhető [+]

A végére már csak a ZenFone 4 Selfie Pro maradt, ami phabletes méretekkel, 5,5 hüvelykes 1080p AMOLED kijelzővel kerül piacra, lapka szempontjából Snapdragon 625-re épül, legnagyobb büszkesége pedig szintén a szelfikamerája. 24 megapixeles DuoPixelnek hívják, ám a valóságban a 12 megapixeles, dual pixel autofókuszos Sony IMX362-re épül, állítólag gyenge fényviszonyok között lehet igazán érezni, hogy mennyire jól sikerült, illetve 4K videókat is vehetünk vele! Mellé egy 12 megapixeles, nagylátós szelfik készítésére alkalmas kamerát is elhelyeztek. Ezen kívül szinte mindenben megegyezik a Pro utótag nélküli változatával, viszont egy különleges Rouge Red (piros színű) kiadást is piacra küldenek belőle.

A tajvani bemutatón frissítésekről is szó esett
A tajvani bemutatón frissítésekről is szó esett [+]

A pontos specifikáció és megjelenés régiónként változhat, így a Rómában megrendezésre kerülő, európai sajtóeseményig mindenképpen érdemes várnunk, további jó hír azonban, hogy a gyártó szerint az összes ZenFone 3 és ZenFone 4-eszköz megkapja majd az Android O-t, még 2018 második fele előtt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés