Véletlenül kiszivárgott (majdnem) az összes Zenfone 4 minden adata

Kivéve a csúcsmodellé. Az Asus Zenfone 4 család várható tagjainak specifikációja, ára és hivatalos renderképei is ezüst tálcán kerültek elő.

Igaz, hogy az európai bemutató még arrébb van, de Tajvanon nemsokára debütálnak az Asus Zenfone 4-es szériájának azon tagjai, amelyek még nem nem kerültek forgalomba. Tehát a feltételezett csúcsmodellen és az Oroszországban már kapható Asus Zenfone 4 Maxon kívül az összes. Ez név szerint az Asus Zenfone 4 kétféle variánsát jelenti, az Asus Zenfone 4 Selfiet és Selfie Prót, valamint az 5000 mAh-s teleppel szerelt Zenfone 4 Maxot, de azt már ismerjük.

Asus ZenFone 4 Asus ZenFone 4
Asus Zenfone 4 [+]

Ahogy sejteni lehetett, az Asus Zenfone 4 alapmodelljei egyaránt 5,5 hüvelykes Full HD AMOLED kijelzővel érkeznek, 4 GB rendszermemóriával és 64 GB belső tárhellyel. Az akkumulátorkapacitás még mindig nem tér el, 3300 mAh-val dolgozhatnak a Snapdragon 630-as illetve 660-as lapkakészletek, ugyanis a Qualcomm legfrissebb középkategóriás szettjének mindkét tagja képviselteti magát a sorozatban. Szokás szerint megegyező néven, csak eltérő modellszámon.

Asus ZenFone 4 Asus ZenFone 4
Asus Zenfone 4 [+]

Noha a megkülönböztető jelző nélküli Zenfone 4 nem a széria csúcsa, nem marad el a dupla hátlapi kamerarendszer, amely az LG G6 rendszeréhez hasonló megoldásban egy normál és egy nagylátószögű szenzorral bír. A 8 megapixeles egységet egy 12 megapixeles, 120 fokos látószögű modul egészíti ki. Az árak kissé változtak a tajvani dollárban kiszivárgott összegekhez képest, a Zenfone 4 Franciaországban 499 eurón került árlistára.

Asus ZenFone 4 Selfie Pro Asus ZenFone 4 Selfie Pro
Asus Zenfone 4 Selfie Pro [+]

A Zenfone 4 Selfie is kétféle kiszerelésben lesz elérhető, ami újdonság az eddigiekhez képet. A különbségek az 5,5 hüvelykes AMOLED kijelző felbontásánál kezdődnek: a Zenfone 4 Selfie HD panelt, míg a Selfie Pro FHD megjelenítőt kap. Egyébként mindkettőbe Snapdragon SoC kerül, a Próba elvileg a 625, míg az alapverzióba a 430. A modellek érdekessége a dupla előlapi kamerarendszer, amely a Selfie Pro esetében egy 24 és egy 5 megapixeles szenzorból áll, míg a Selfie egy 20 és 8 megapixeles szettel dolgozik.

Asus ZenFone 4 Selfie Pro (arany) és Asus ZenFone 4 Selfie (fekete) Asus ZenFone 4 Selfie Pro (arany) és Asus ZenFone 4 Selfie (fekete)
Asus Zenfone 4 Selfie Pro (arany) és Asus Zenfone 4 Selfie (fekete) [+]

Az árak a Zenfone 4 Selfie és Pro esetében is eltérőek, ha nem tajvani dollárban nézzük őket. A távol-keleten a Zenfone Selfie a Zenfone 4 alapmodelljével megegyező árazást kapott, míg Európában olcsóbb lesz, 400 dollár helyett 350, ami 299 euró, a Zenfone 4 Selfie Pro viszont már 399 eurós árcímkét kapott. Forintban most ezeket kivételesen nem számoljuk át, egyrészt az árfolyamingadozás, másrészt az általában eltérő árképzés miatt, de a volumen így is érzékelhető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Előzmények

Hirdetés