Bemutatkozott az Xperia 8 Lite

Nagy vonalakban egy másfél éves mobilt mutatott be újra a Sony, ám a kamerarendszer új, és persze az ár is kedvezőbb lett.

Hirdetés

Lényegében a tavalyi év egyik középkategóriás modelljét, az Xperia 10-et frissítette a Sony, hogy egy árkategóriával lejjebb, Xperia 8 Lite néven dobják újra piacra. Külsőre gyakorlatilag teljesen megegyezik az említett modellel, ahogy a 6 hüvelykes Full HD+ IPS kijelző, sőt, még a 14 nanométeres, most már több mint három éve bemutatott Snapdragon 630 (14 nm) is egy az egyben került át az új modellbe.


[+]

Ami valamelyest változott, az a kamera: 12 megapixeles főkamera van hátul f/1,8-as apertúrával, mellette pedig egy 8 megapixeles, f/2,4-es másodlagos kamera kapott helyet, ez szinte biztosan csak mélységadatokat gyűjt majd, a 2x-szeres zoom pedig jó eséllyel valami szoftveres megoldás lehet, bár a nyers fordító optikaiként hivatkozik rá.


[+]

A vaskos felső kávában továbbra is 8 megapixeles f/2-es a kamera, ne mmaradt el az USB Type-C mellől a 3,5 milliméteres jack csatlakozó, ahogy az akkumulátor is maradt 2870 mAh-s. Mivel a készüléket nagyjából ismerjük, csak az ár maradt egyetlen komoly kérdésként, japán jenben kifejezett ára körülbelül 83 ezer forintnak felel meg 4/64 GB memóriacsomagal, fekete vagy fehér színben. Kint szeptember elejétől már lehet is kapni, nemzetközi premierről nem esett szó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Előzmények

  • Sony Xperia 1 II - kettőt fizet, egyet kap

    A Sony friss csúcsmobilja méregdrága, van pár hiányossága, külsejével és 4K HDR paneljével mégis odacsap.

  • Sony Xperia 5 - adj egy ötöst!

    A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.

  • Sony Xperia 1 - megérett a meggy

    Mozivásznas képaránnyal és 4K HDR OLED kijelzővel kapcsolja össze a Sony filmes és telefonos üzletágait. Kérdés, hogy kihúzza-e a tripla kamerás csúcsmobil a gyártót a csávából.

  • Sony Xperia 10 - aránytalan

    Formai szempontból újratervezés történt, ami rengeteg előnnyel és legalább ugyanannyi kényelmetlenséggel jár, de a kisebb Xperia 10 még így is szép lett. Csak kiforratlan és nagyon drága.

Hirdetés