Bemutatkozott az LG Aka

Hirdetés

Mostanság egyre több mindent tudnak a telefonok, lehet fényképezni és navigálni velük, beszélhetünk hozzájuk, vagy utasításokat is adhatunk nekik. A mobil és az ember között egyre szorosabb a kapcsolat, az LG pedig úgy gondolta, még személyesebbé kívánja tenni az együttlétet. Legújabb termékük, az Aka ("aw-kuh") egy teljesen más elképzelés szerint született, a tokból ugyanis úgy kandikál ki a kijelző teteje, hogy azon egy szempár látható, így a kütyü ránk szegezi a "tekintetét". A négy szín más személyiséget takar, a sárga Eggy könnyen szerelembe esik, a fehér Wooky verekedős típus, a rózsaszín YoYo küzd a diétával, a kék Soul pedig imádja a zenét. A háttérsztori egyébként egy földönkívüli invázióra épül, ennél jobban nem is érdemes firtatni a történetet.

A telefon egyébként egy középkategóriás masina (mert hát ugye ez egy külön készülék), mely 5 hüvelykes, 720p felbontású kijelzővel rendelkezik. A készülék belsejében egy 1,2 gigahertzes processzor dolgozik (valószínűleg egy Snapdragon 400 vagy 410 SoC lehet a motorháztető alatt), RAM-ból 1,5 gigabájt jutott, a belső tárhely mérete pedig 16 gigabájt, mely a microSD foglalatnak köszönhetően tovább bővíthető.

A hátlapi kamera 8, az előlapi pedig 2 megapixeles képeket képes készíteni, a hátulra helyezett lézer a fókuszálás segíti. A gombok a G sorozatnak megfelelően hátul kaptak helyet, a ledes villanóval egyetemben. Az Aka legnagyobb "vívmánya" viszont egyértelműen a már korábban említett szempár, melynek színe és hangulata az értesítésektől és a használatbavételtől függően változik; ha kivesszük a tokból, ijedten néz lefelé, ha rázzuk a telefont, mérges, ha pedig mondjuk email üzenetet kaptunk, akkor a két szemgolyó piros színű lesz.

A fenti kisfilm egyébként nagyjából elmond mindent, ám a lejátszáshoz ShockWave szükséges (elég lassan töltődik be a videó kerete is). Az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszerrel érkező, ám a későbbiekben valószínűleg Lollipopra frissíthető készülék 455 dollárt, vagyis 112 ezer forintot kóstál, ám egyelőre csak Dél-Koreában vásárolható meg, arról egyelőre nincs információ, hogy más piacokra eljut-e az LG terméke.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG G3 S - mini-helyett-S

    Megérkezett a G3 kistestvére, amely a QHD-s sorozatindító számos jó tulajdonságát megtartotta, viszont több erénye az árképzés áldozatává esett.

  • LG L80 - megy a levesbe?

    Az LG középkategóriása a WVGA-s L70 és qHD-s L90 között, 5 hüvelykes megjelenítővel próbál szerencsét, meglehetősen fura árcédulával, nem véletlen, hogy hivatalosan nem forgalmazzák itthon.

  • LG G3 - mindent a szemnek

    Csúcsmodellel jelentkezett az LG. A G3 több szempontból úttörő, de ennek ára van nem csak anyagilag, hanem bizonyos részletmegoldások kapcsán is. Mindezzel együtt is egy remek okostelefon.

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

Hirdetés