Nem egyedi a Xiaomi 12S Ultra hatalmas kamerája mögötti szenzor

Japánban a Sharp már bő két hónapja bemutatott egy telefont, amiben ugyanaz az 1”-es képalkotó van.

Májusban a Mobilarénán mi is hírt adtunk róla, hogy újabb extravagáns készülékkel bővíti kínálatát Japánban a Sharp. Az Aquos R6 volt az első mobil, amibe 1 hüvelykes kameraszenzor került, viszont ahogy a gyártó többi mobiltelefon eszköze, ez is megmaradt a felkelő nap országában exkluzívként. Sajnos globális terjesztés az Aquos R7 esetén sem várható, az viszont kiderült, hogy a Sharp új csúcstelefonja is a Sony IMX989 szenzorral fotóz, akárcsak a Xiaomi 12S Ultra.

A Sharp Aquos R7-ben is Sony szenzor fotóz.
A Sharp Aquos R7-ben is Sony szenzor fotóz. (forrás: Twitter) [+]

A Sharp a bemutató során csak annyit mondott a telefon kamerájáról, hogy 47 megapixeles felbontáson készíti majd a képeket és akár 80 százalékkal több fényt is képes beengedni, mint az előző modell. A Sharp telefonja egyébként jóval visszafogottabb külsőre, mint a Xiaomi, a 8K-s felvételekre is képes szenzort csak egy LED villanó és egy ultraszéles kamera egészíti ki. A Leitz Summicron minősítés azonban itt sem maradt el, a Leica ugyanis a Sharppal is együttműködik telefonos képalkotó-rendszerek fejlesztésében, csak a japánok ezt nem verik olyan nagy dobra, mint a kínaiak.


(forrás: Sharp / GSM Arena) [+]

A Sharp Japánban júliustól árusítja az Aquos R7-et, a Xiaomi 12S Ultra pedig a hónapban piacra kerül Kínában. Ha valaki 1”-es szenzorral szerelt telefont szeretne Európában, annak így a Sony marad az egyetlen választása, az Xperia Pro-I személyében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés