Új Xiaomi 12 Pro verziót kap Kína

A név nem változik, de a lapkakészlet és a kamerarendszer igen.

A Xiaomi 12 széria nemzetközi premierje már négy hónapja volt, Kínában pedig mér fél éve elérhető. Tegnap viszont új modellel bővült a sorozat, méghozzá egy újabb Xiaomi 12 Pro-val. A név ugyanaz, de a lapkakészletet és a kamerarendszert lecserélték.


[+]

Az új Xiaomi 12 Pro Snapdragon 8 Gen 1 helyett Dimensity 9000+-szal érkezik, az 50 megapixeles, optikailag stabilizált Dual Pixel PD autofókusszal felszerelt főkamera maradt, viszont a társkamerákat lecserélték egy 13 megapixeles ultraszéles látószög egységre és egy 5 megapixeles telés kamerára. Az akkumulátorkapacitást kicsit felhúzták, az új 12 Pro 5160 mAh-val gazdálkodik, a gyorstöltés teljesítménye viszont 67 wattra csökkent, de a vezetékmentes gyorstöltés és a töltésmegosztás teljesítménye maradt.


[+]

Egyelőre nem valószínű, hogy a Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition elhagyja Kínát, ott viszont 230 ezer forintnak megfelelő jüanért lehet megvásárolni holnaptól 8/128 GB-os kiszerelésben, a 12 GB rendszermemóriával és 512 GB belső tárhellyel szerelt verzió pedig 258 ezer forintra jön ki a helyi valutából átszámolva.

Előzmények

Hirdetés