Befutott a Snapdragon 7 Gen 1-es szett is

A Snapdragon 8 Gen 1+ mellett egy rendkívül ígéretes, felső középkategóriás lapkát is bemutatott a Qualcomm.

A Snapdragon 7 Gen 1 a Samsung 4 nanométeres node-ján készül és a Snapdragon 778G-t váltja ARMv9-es architektúrára építve, szignifikáns teljesítménynövekedéssel és visszafogott fogyasztással. Az aszimmetrikus háromklaszteres kialakításban egy Cortex-A710 Prime mag dolgozik 2,4 GHz-en, a három teljesítménycentrikus mag maximum 2,36 GHz-et tud, az energiahatékony halmaz négy Cortex-A510-es magja pedig 1,8 GHz-es órajelen pörög. Rendszermemóriából 16 GB LPDDR5 a maximum.


[+]

A GPU pontos típusát egyelőre nem részletezték, mindössze annyit tudunk, hogy 20%-kal jobb teljesítményre képes, mint az előző generáció, az Adreno Frame Motion Engine pedig képes megduplázni a játékok képkockaszámát ugyanolyan fogyasztás mellett, mint az SD 778G energiaigénye. A csúcsszettekkel megegyezően, a Snapdragon 7 Gen 1 is a Qualcomm hetedik generációs AI motorjával dolgozik, ami 30%-kal gyorsabb feladatvégzést jelent az előző generációhoz képest.

Az 5G adatkapcsolatot a Snapdragon X62 modem biztosítja, ami akár 4,4 Gbps letöltési sebességet is jelenthet; adott a WiFi 6 és az 5.3-as Bluetooth Snapdragon Sound és aptX támogatással. A képernyő maximális képfrissítése 144 Hz lehet, opció a HDR10 és HDR10+ támogatás, a Spectra Triple 14-bit ISP pedig 200 MP képekkel és 4K HDR videófelvételekkel is megbírkózik. A digitális (slussz)kulcsokra és virtuális tárcákra az Android Ready SE és Trusted Management Engine vigyáz. Az első Snapdragon 7 Gen 1 szettel szerelt modellek heteken belül várhatók.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés