Bemutatkozott a Realme 3

Hirdetés

Még egy év sem telt el azóta, hogy az Oppo bejelentette, ár/érték bajnok mobilokkal készül az indiai piacra, de már mostanra egy egészen bőséges paletta állt össze a Redmi szóra meglepően hasonlító Realme mobilokról, amikből mi Európában jó eséllyel csal Oppóra átcímkézett változatokat láthatunk mostanában. Most éppen a Realme 3-at mutatták be, ami egy egészen korrekt külsővel bír, viszont az alul vaskos káva, a 720 x 1520 pixeles kijelző és a microUSB-csatlakozó elárulja, hogy ez nem a prémiummobilok ellenfele.


(forrás: GSM Arena) [+]

Mindazonáltal egy elég korrekt hardver került bele: a nyolcmagos MediaTek Helio P70 a TSMC 12 nanométeres node-ján készül, energiahatékony Cortex-A53 magjain kívül pedig négy darab, 2,1 GHz-es Cortex-A73 is került bele, miközben a hárommagos Mali-G72 grafikai egysége 900 MHz-en tud dolgozni. Az elődök Snapdragon 450 és Helio P60 chipjeihez képest ez mindenféleképpen előrelépés, a vásárlónak pedig már csak azt kell eldöntenie, hogy 3 vagy 4 GB RAM-mal szeretné megvenni a mobilt, a 32 vagy 64 GB-os belső tároló egyébként bővíthető.


[+]

A hátlapi 13 megapixeles főkamera f/1,8-as apertúrával bír, mellette egy picike, 2 megapixeles mélységszenzor dolgozik. Ha minden igaz, mostantól Realme mobilokban is kapunk többexpós módot, ez kimondottan jót tesz a képeknek éjszaka, de nappal is tudja növelni a dinamikát, ezzel párhuzamosan pedig csökkenteni a zajt. Az előlapi kamera 13 megapixeles, természetesen az AI arcfelismerő kifejezés nélkül manapság nem lehet telefont bemutatni, így tehát a 2D arcazonosítást is bevethetjük a hátlapi ujjlenyomat-olvasón kívül.


[+]

4230 mAh kapacitású akkumulátora semmilyen gyorstöltést nem támogat, a hozzá tartozó töltő 5V/2A-s. A ColorOS 6 már egészen friss, Android 9.0 rendszeren fut. Kétféle fekete (egy fényesebb, és egy hagyományos), illetve egyféle kék színekben lehet megvenni a mobilt, a kezdőár barátságos, 35 000 forintnak megfelelő 9000 rúpia, de a nagyobb variánsért sem kell többet fizetni 45 000 forintnyi összegnél.

Azóta történt

  • Zsákbamacska Oppo-módra

    A Realme 3 Pro-t két nap múlva elő lehet rendelni, csak azt nem tudja senki, tulajdonképpen mit vásárol meg.

Előzmények

Hirdetés