Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Tablet rovat

Bemutatkozott a Huawei MediaPad T3

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Huawei

Hét- és nyolchüvelykes változatban is meg lehet venni az alsó-középkategóriás táblagépeket, Kirin lapka helyett azonban MediaTek és Qualcomm figyel bennük.

Hirdetés

Az óriástelefonok egyre nagyobb szeletet hasítanak ki a mobilos tortából, így nem véletlen, hogy a táblagépek piaca szűkülőben van, és korántsem annyira felkapott téma egy-egy új tablet, mint néhány évvel ezelőtt. A Huawei MediaPad T3 kapcsán sem volt eddig sok hír, korábban felbukkant a TENAA adatbázisában, aztán jöttek az árral kapcsolatos információk, most pedig hivatalosan is bemutatkozott. Kétféle méretben, többféle tárhelyopcióról beszélhetünk, a nyolchüvelykes gép esetén LTE-képes, illetve kizárólag Wi-Fi-s változat is piacra kerül, a héthüvelykes esetén csak az utóbbi.

A nagyobb változat valóban erősebb
A nagyobb változat valóban erősebb [+]

A nagyobb gép nem csak drágább, erősebb is fivérénél, négymagos Snapdragon 425 hajtja Adreno 308-as grafikai egységgel, és felszereltségtől függően 2/16 GB vagy 3/32 GB memóriával. IPS kijelzője 1280 x 800 pixel felbontású, EMUI 5.1 felülete az Android 7.0 alapjaira épül. Kamera szempontból az elvárható minimumot hozza, hátul 5, elöl pedig 2 megapixeles felbontással, az üzemideje azonban várhatóan nem lesz rossz, a 4800 mAh kapacitású akkumulátor ismeretében.

Hátlapi vaku nincs
Hátlapi vaku nincs [+]

A héthüvelykes változat jóval olcsóbb, viszont a felszereltsége is szerény, elöl-hátul fixfókuszos, 2 megapixeles kamerái vannak, alapváltozatban 1/8 GB-s a memóriája (némi felárért 2/16-os is jön), hardveresen pedig a MediaTek MT8127 mozgatja meg rajta az 1024 x 600 pixelt. Nougat helyett Marshmallow teljesít rajta, EMUI 4.1-es felülettel, akkumulátora 3100 mAh kapacitású. Jelenleg nincsenek konkrét információk arról, hogy a nagyobb tárhellyel szerelt változatok milyen felárral jönnek, alapfelszereltséggel azonban egyik sem lesz drága: 129 euróba, azaz körülbelül 40 000 forintnak megfelelő összegbe kerül a T3 7.0, a kizárólag Wi-Fi-s T3 8.0 ára 70 000 forint alatt lesz, ugyanez LTE-vel körülbelül 6000 forintnyi plusz költséget jelent majd a vásárlóknak.

Hirdetés

Előzmények

  • Huawei MediaPad M3 - a médiának bejön

    Szintet lépett a Huawei táblagépes szériája: a fémházon belül villámgyors, Kirin 950-es SoC dolgozik, kívül pedig QHD-s megjelenítő ékeskedik. A kevés új prémium táblagép egyikét elemezzük ki.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.