Bemutatkozott a Galaxy S5 Plus

Hirdetés

A Samsung egyáltalán nem verte nagy dobra idei zászlóshajójának ráncfelvarott változatát, ugyanis szépen csendben dobták piacra a Galaxy S5 Plus névre keresztelt készüléküket. A vérfrissítés a chipsetet érintette, hiszen az újdonságban már egy Snapdragon 805 lapka dolgozik, ám az LTE-A változattal ellentétben a kijelző felbontása nem változott. Az eredeti készülékben még a Snapdragon 801 SoC teljesített szolgálatot, a processzormagok pedig 2,5 GHz-en ketyegtek. Az S805-ben sincs ez másképpen, ám immár Krait 450 magokról, és sokkal erősebb grafikus gyorsítóról, az Adreno 420-ról beszélünk.

További előrelépés az alap változathoz képest, hogy gyorsabb; Cat.6-os 4G/LTE modem került a telefonba, így már akár a 300 Mbps letöltési sebesség elérése sem lehetetlen. Más különbség nem fedezhető fel az S5-höz képest, 16 megapixeles ISOCELL kamera, 2K videofelvétel, 2 GB RAM, microSD kártyával tovább bővíthető 16 GB-os belső tárhely, 2800 mAh kapacitású akkumulátor, valamint IP67 védettség jellemzi a Samsung büszkeségét. Az S5 Plus egyelőre még csak Hollandiában érhető el, a hazai forgalmazásról egyelőre nincs információ, mint ahogy arról sincs, hogy vajon mennyire volt szükség ezekre a változtatásokra egy 1080p-s kijelző esetén.

Azóta történt

  • Európába érkezik a Galaxy S5 Active

    November közepétől több európai országában is elérhető lesz a katonai ellenállósági előírásoknak is megfelelő burkolatba csomagolt Samsung csúcsmobil.

Előzmények

Hirdetés