Bemutatkozott a 200 MP-s ISOCELL szenzor

Kétszeres pixelegyesítéssel a HP1 hagyományos felbontások mellett kvázi a valósnál sokkal nagyobb fizikai méretű érzékelőként tud működni. Talán ez lesz az S22 Ultra főkamerájának szenzora?

A Samsung ISOCELL két új mobilos kameraszenzort is bemutatott, a 200 megapixeles felbontású, HP1 névre hallgató érzékelőjük talán a jövő év eleji Galaxy S22 Ultrában lesz kipróbálható. Az 1/1,22" hüvelykes fizikai mérettel rendelkező ISOCELL HP1 kétféle pixelegyesítéssel fog működni a mindennapokban: ha rosszabbak a fényviszonyok, 200 megapixeles felbontását kétszer negyedeli le, így 12,5 megapixeles fotók születnek, a hatás pedig 2,56 mikronos szenzorpixellel olyan, mintha egy lényegesen nagyobb szenzor dolgozna a háttérben.


[+]

Jó fényviszonyok között a hagyományosan ismert képpontegyesítést használja alapértelmezetten, ekkor 50 megapixeles felbontással és 1,28 mikronos pixelmérettel számolhatunk, de ilyenkor akár natív 200 megapixelben is tud fotózni, 0,64 mikronos pixelekkel, és bár valószínűleg kevesebb részletességgel és gyengébb dinamikával, de jóval magasabb felbontással.


[+]

Az ISCOELL HP1 természetesen 8K felbontású, 30 fps sebességű videók rögzítésére is alkalmas lesz, de nyilvánvaló, hogy a 4K és a 60, vagy akár 120 fps sem okoz gondot majd azoknak a készülékeknek, amikbe kerül.

Az ISOCELL GN5 egy visszafogottabb szenzor, 50 megapixelen 1 mikronos szenzorpixelt nyújt, legfőbb újdonsága a Dual Pixel Pro, ami még pontosabb és gyorsabb élesítést tesz lehetővé, hiszen minden pixelén két fotodiódával keres, függőleges és vízszintes irányban pásztázva. A Samsung szerint az új ISOCELL szenzorok már gyártásban vannak, így remélhetőleg hamarosan lesz olyan termék, amikben ki tudjuk próbálni ezeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés