Befeketíti a Google a fehér foltokat

Az Android 10 startjával egy időben lassan befejetődik a Google alkalmazások sötét módjának közzététele. Most a Play Áruház és a Gmail a soros.

Az AMOLED panelek elterjedésével gombamód elszaporodtak a sötét hátterek és nem egy alkalmazás kínál ilyen módot. Az Android 10-től kezdve pedig rendszerszintű sötét téma is akad, ami a beállításokra és a Google appok legjavára éppúgy vonatkozik, mint az értesítési panelre vagy a hírolvasó widgetre.


Már nem csak gyártói, hanem vegytiszta Android felületen is elérhető a sötét rendszertéma [+]

Android 10 bemutatónk publikálásakor a következő alapvető Android alkalmazások kínáltak sötét módot: telefonkönyv, kereső, fájlkezelő, naptár, üzenetküldő, számológép, óra, Gboard billentyűzet, Drive, Fotók, Android Auto, YouTube, Play Filmek és Play játékok.

[+]

Az XDA-developers pedig kiszúrta, hogy néhány friss Androidot futtató készüléken immár a Play Áruház és a Gmail esetében is sötét háttérre lehet váltani, amivel lényegében kompletté válik az Android opcionális befeketítése.

A Play Áruház is sötét köntösbe bújikA Play Áruház is sötét köntösbe bújikA Play Áruház is sötét köntösbe bújik A Play Áruház is sötét köntösbe bújik (forrás: XDA-developers) [+]

Már csak a Play Zene és a Térkép vár arra, hogy átálljon a sötét oldalra – az utóbbi esti navigációs megjelenítést egyébként egy ideje már kínál. Az viszont kérdéses, hogy korábbi főverziók esetében a fenti appok melyike és mikor fogja a sötét módot felkínálni. Egyelőre az Android 10-et futtató készülékek száma igen alacsony.

Azóta történt

Előzmények

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

  • Google Pixel 3a teszt - a Nexus szellem-e?

    A középkategóriát felfelé kitolva kínálja a Google csúcsmobilok letisztultságát és kameráját ez a kedvezőbb árú, bár megkésett formájú referenciatelefon.

  • Google Pixel 3 - egyszerűen nagyszerű

    Nincs rajta hat kamera, van viszont jó sok káva, a Pixel 3 mégis egy végtelenül kiforrott csúcskészülék, kitűnő mozgó- és állóképekkel.

Hirdetés