Elérhető a sötét mód a Google keresőben és a segédben

Egyre több helyen bukkan elő a sötét hátterű rendszertéma, ami az OLED kijelzők esetén nem csak esztétikusabb, hanem takarékosabb is a világos változatnál.

Hirdetés

Az Android rendszer a legutóbbi főverzió óta rendszerszinten integrálta a sötét módot, és a gyártói felületekből sem hiányzik ma már a fekete vagy sötétszürke háttérrel operáló rendszertéma: a sötét háttér kellemesebb a szemnek, az OLED kijelzők esetén pedig takarékosabb is, mint a világos társa, így kvázi értelemszerű az irány, és most újabb két Google-szolgáltatásban vált elérhetővé, az egyik a Google Assistant (Segéd), a másik pedig a normál kereső.

 

Android és iOS rendszeren egyaránt tapasztalni fogják a felhasználók a változást, ha a rendszerük eleve sötét módra van állítva, és ehhez várhatóan frissítés sem fog kelleni, hiszen szerveroldalon nyúltak bele a rendszerbe. Nem azonnali lesz az átállás, tehát itthon valószínűleg pár napot még várnunk kell rá, Amerikában viszont már látható a változás.

Előzmények

  • CES 2020: Piacra lép az első autó Android rendszerrel

    A Google sajtóeseményén szó esett az Assistant új funkcióiról, illetve ki lehetett próbálni az Android Automotive rendszert egy vadiúj Volvo XC40 Recharge-ban.

  • Befeketíti a Google a fehér foltokat

    Az Android 10 startjával egy időben lassan befejetődik a Google alkalmazások sötét módjának közzététele. Most a Play Áruház és a Gmail a soros.

  • Android 10 bemutató

    Oda az édességes név, van viszont rendszerszintű sötét téma, (majdnem) teljes képernyős gesztusvezérlés, hajtogatható eszköztámogatás és a remény, hogy a frissítések gyorsabban jönnek – de érdekel ez még bárkit?

Hirdetés