uleFone Paris Golden - Szép Heléna sírva fakadna

Bevezető, tartozékok

Az uleFone kínálatából eddig két készülékhez volt szerencsénk. Az egyik egészen vállalható színvonalat nyújtott – főleg a meghökkentően nem egyedi dizájn terén, a másik szinte elképzelhetetlen bakot lőtt. Nevezetesen kettőt. Míg az uleFone Be Touch 2 – hangsúlyozottan külsőre – szinte megszólalásig hasonlít egy iPhone 6 Plusra, addig a Be Pro konkrétan mérethibás csatlakozókkal került piacra. Ennek tükrében kíváncsian vártuk, hogy a gyártó középkategóriás termékvonalának erősebbik képviselője mivel tudja meggyőzni az európai felhasználókat, hogy mégis az eddigi tesztek során nem túl meggyőző performanszt nyújtó uleFone mellett tegyék le a voksukat. Nos, az első ránézésre korrektnek tűnő specifikáción és a hozzá rendelt árcédulán kívül sajnos nem sok mindennel.


[+]

Paris néven három készüléket is találhatunk az uleFone kínálatban. A Paris X valamivel gyengébb hardvert (MT6735) és kamerákat (8/5 MP) kapott, mint tesztalanyunk – már ha ez lehetséges jelen eszköz teljesítményének ismeretében. A Paris és Paris Golden névre hallgató változatok viszont csak színükben térnek el egymástól. Sajnos a szóban forgó készülékek tekintetében is helytálló, hogy a technikai paraméterek önmagukban nem árulnak el sokat egy eszköz minőségéről, főleg nem a felhasználói élményről. Habár a processzor és a 2 GB rendszermemória még nem ad okot aggodalomra, a HD IPS panel annál inkább, cserébe az üzemidő elfogadható. Összességében viszont csak a csomagolás maradt, amivel maradéktalanul elégedettek lehetünk.


[+]

Az elegáns, négyzet alakú dobozon a diszkréten megcsillanó Paris, két élén pedig szintén az ezüstös uleFone feliraton kívül semmi nem töri meg a visszafogott stílust. A fehér készülék kontrasztos környezetben mutatkozik meg a minimalista fekete csomagolás tetejét leemelve. Alább a tartozékok pihennek habkeretbe foglalva. Az 1 amperes, gyorstöltésre nem alkalmas hálózati töltőfej, a microUSB kábel és a mikrofonos, agybadugós headseten kívül egy masszív kijelzővédő fólia is lapul, ha nem éreznénk elegendőnek a készülékre gyárilag rászerkesztett ugyanilyen darabot, vagy esetleg cserére szorulna. Említett tartozék viszont minden oldalról kisebb, mint a készülék előlapja, következésképpen kevéssé mutat esztétikusan, ráadásul koszolódik az illeszkedésnél. A fülhallgatót pedig ezzel a lendülettel csomagoljuk is vissza köszönettel, használni garantáltan nem fogja senki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Prémium kiadást kap az uleFone Future

    Pár hete mutatta be „képernyőkeret nélküli” újdonságát az uleFone, most pedig bejelentette, hogy a Helio P10-es alapverzió mellett Helio X20-as kiszerelés is érkezik, méghozzá 128 gigabájtos tárolóval.

  • Az uleFone, aminek home gombja van

    Az uleFone u007 folytatása kevésbé hangzik úgy, mint egy kémmobil, viszont kedvező áron kínál fémházat, óriás akkumulátort és lenyomható kezdőképernyő gombot.

  • uleFone Gemini - csak négyesikrek

    Merész Full HD kijelzőhöz négymagos MTK lapkát társítani. Ám az uleFone Gemini dupla kamerája, fémháza és az ujjlenyomat-olvasója kárpótol a lóerők hiányáért. Csak az a kérdés, mennyire.

Előzmények

Hirdetés