Az S8 érkezése előtt is jól áll a Samsung szénája

Nem lehetett könnyű vállalaton belül lenyelni a Samsung Galaxy Note7 végleges visszahívását és több millió darab méregdrága készülék elzárását a raktárakba/tesztlaborokba, annyi előnye mindenesetre volt a dolognak, hogy mostantól jóval komolyabban odafigyelnek a készülékbiztonságra, és bár hivatalosan a hétfői sajtókonferencia zárta le a Note7 ügyet, pénzügyi oldalról nagyrészt a 2016-os harmadik negyedév „vitte el a balhét”. Az ünnepi időszak mindezzel együtt is jóval sikeresebb lett a vártnál, ami már a gyártó óvatos, előzetes pénzügyi jelentéséből is kiderült, és most befutott a végleges anyag, a roppant sikeres negyedik negyedévet megerősítve.

A Note6 kimaradt, hetes sorszámmal futott be a Note5 utódja
A Note7 kiesett az ünnepi szezonból, mégis jól ment a Samsung szekere [+]

Az összesített Q4-es árbevétel, minden szegmenst egybevéve 53,33 billió wonra rúgott (13,2 billió forint), míg éves szinten 201,87 billió won folyt be (50 billió forint), mindkettő jobb eredmény, mint egy éve. A legjobban a működési nyereségi mutatók zártak: a negyedik negyedévben 9,22 billió won maradt a konyhán (2,3 billió forint), míg 2016 egészét tekintve 29,24 billió (7,25 billió forint). Mindkettő jobb, mint a tavalyi vagy tavaly előtti eredmény. A mobilos üzletág mellett a V-NAND, az OLED, az UHD és a memóriát gyártó részlegek is kivették a részüket a sikerből, és mivel úgy hallani, hogy az Apple 100 millió OLED panelt rendelt az iPhone-ok következő generációihoz, a lendület 2017-ben is kitarthat ebben a szegmensben.

Nem lenne az S7 edge edge, ha nem lennének edge funkciói
Az S7 edge 2016 végén is népszerű maradt [+]

A következő negyedév, ahogy az ünnepek után szokott lenni, persze jelentős visszaeséssel járhat gazdasági oldalról, és úgy tűnik, hogy a Q1-ben még nem fut be a méltán népszerű S7 és az S7 edge folytatása. A nem egyszer hiteles információt közlő @Ricciolo1 úgy tudja, az S8 leleplezésére március 29-én, az Egyesült Államokban és Európában egy időben, megosztott eseményen kerül sor, amit rekorddöntögető marketingkampány követ majd.

Azóta történt

  • Remek negyedév a Samsung mögött

    Az előzetes pénzügyi jelentés annak ellenére roppant pozitív 2017 első negyedéve kapcsán, hogy a Galaxy S8 csak a másodikban fog piacra kerülni.

Hirdetés