Tervezői prototípus fázisban a Nokia várható készüléke

Egyre több (fél)információ kerül elő a Nokia várható androidos készülékeiről, amivel a nagy múltú márka újraalapozását kísérlik meg a piacon.

Néhány napja került elő a Geekbench adatbázisából egy Nokia D1C kódnéven futó, középkategóriásnak tűnő készülék. A Snapdragon 430-as chipset mellé 3 GB RAM-ot dobtak, a rendszer pedig természetesen nougatos alapokon nyugszik. Ezen kívül eddig két másik készülékről tudjuk, vagy véljük tudni, hogy a közeljövőben befuthatnak, így nagyjából meg is van a Nokia China igazgatótanácsi elnöke, Mike Wang által még a nyáron előirányzott három okostelefonból, és valószínűleg egy tabletből álló várható termékpaletta nagy része.

A két másik készülékről újabb lényegi információk nem derültek ki, viszont az Anzhou kínai blog szerint a Nokia P1 jelzetű eszköz már tervezői prototípus fázisában van. A jelentés 5,2 és 5,5 hüvelykes, 2K felbontású AMOLED kijelzőt, Snapdragon 820-as chipsetet és IP-68-as minősítést is említ, ezek az adatok pedig megegyeznek a korábbi értesülésekben felvázolt paraméterekkel.

Ilyen lehet az új Nokia
Ilyen lehet az új Nokia (forrás: Mobilarena)

A fémtestbe foglalt kameráról is lehet tudni néhány dolgot, például, hogy 22,6 megapixeles egységgel fognak dolgozni, ami jó eséllyel a gyártó éppenséggel nem is kifejezetten új megoldására épülhet. A Nokia által korábban szabadalmaztatott szenzor a CMOS technológia helyett grafén alapú rétegzéssel dolgozik, ami nem csak kisebb kiterjedésű, de a grafén rétegnek, vagy rétegeknek köszönhetően ultra nagy fényérzékenységű modulok kialakítását teszi lehetővé.

Z Launcher a Nokia N1-en Z Launcher a Nokia N1-en
Z Launcher (forrás: Mobilarena) [+]

Nem valószínű, hogy még az idén kézbe foghatjuk a nagy múltú gyártó ígéretesnek tűnő újdonságait, mindenesetre érdeklődve várjuk a fejleményeket és a további információkat az egyedi,a Nokia N1-en valamelyest megismert, és vélhetően majd ahhoz hasonló Z Launchert futtató eszközökről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés