Hivatalos: 2017-ben, Androiddal érkeznek az új Nokia okostelefonok

Hirdetés

Lassan, de biztosan készül a Nokia a mobilpiaci visszatérésre, bár tulajdonképpen nem is ők jelentkeznek majd az alább tárgyalt eszközökkel. A HMD Global Oy finn vállalat megalapításáról már májusban beszámoltunk, és ez, a Nokiától függetlenül működő cég birtokolja az elkövetkező tíz évre a jól ismert brand név használati jogait és a kapcsolódó licenceket. Arról is írtunk már, hogy a 2017-es MWC lehet az új Nokia mobilok starthelyszíne, és az ehhez szükséges alapokat tisztázta most a  finn óriás és a HMD.


[+]

A HMD Global a közös sajtóközlemény szerint hivatalosan december 1-től számít a Nokia mobilok új otthonának, és a vállalat felelőssége lesz az új ketyeréket eljuttatni a piacra. A HMD egyértelművé teszi: 2017-ben befutnak az első, új generációs Nokia márkás okostelefonok, méghozzá Android rendszert futtatva, de a megállapodás értelmében a hagyományos mobilokról sem kell lemondani, azok piacra dobása szintén a HMD felelőssége lett.

Állítólag így fog kinézni a végleges modell, egyébként már gyártásban lévő részleteket is láttunk a készülékházból
Állítólag így fog kinézni az egyik új Nokia mobil, a D1C [+]

Az ehhez szükséges jogokat egyébként a Foxconn csoport (hivatalos nevén a Hon Hai Precision Industries) alá tartozó FIH Mobile Limited vásárolta meg a Microsofttól, és az FIH felel majd minden Nokia logós termék legyártásáért. Az elsősorban hálózatkiépítésre koncentráló Nokia így közvetlenül nem vesz részt a mobilok megalkotásában, ehelyett minden HMD által értékesített telefon és tablet után bezsebel valamekkora összeget.

Azóta történt

Előzmények

  • Az MWC-n debütálhatnak az új Nokia telefonok

    Prezentációképek bizonyítják, hogy jövőre visszatér a finn telekommunikációs óriás a mobiltelefonok piacára.

  • Hivatalos, visszatér a Nokia!

    A finn cég bejelentette, hogy újra szembeszáll a konkurensekkel, és ezt nem csak okostelefonokkal, hanem táblagépekkel is megteszi. Persze nem úgy, mint régen.

  • Nokia N1 - tizenkét szűk nap

    A Nokia gondolt egy kövéret, és bár mobileszközparkjától megszabadult, tudását a Foxconnal karöltve egy nyolchüvelykes androidos táblagép formájában kamatoztatja.

Hirdetés