2019. január 22., kedd

Gyorskeresés

Hivatalos: 2017-ben, Androiddal érkeznek az új Nokia okostelefonok

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Nokia

Ezt a Nokia és a brand nevet licencelő HMD Global jelentette be.

Hirdetés

Lassan, de biztosan készül a Nokia a mobilpiaci visszatérésre, bár tulajdonképpen nem is ők jelentkeznek majd az alább tárgyalt eszközökkel. A HMD Global Oy finn vállalat megalapításáról már májusban beszámoltunk, és ez, a Nokiától függetlenül működő cég birtokolja az elkövetkező tíz évre a jól ismert brand név használati jogait és a kapcsolódó licenceket. Arról is írtunk már, hogy a 2017-es MWC lehet az új Nokia mobilok starthelyszíne, és az ehhez szükséges alapokat tisztázta most a  finn óriás és a HMD.


[+]

A HMD Global a közös sajtóközlemény szerint hivatalosan december 1-től számít a Nokia mobilok új otthonának, és a vállalat felelőssége lesz az új ketyeréket eljuttatni a piacra. A HMD egyértelművé teszi: 2017-ben befutnak az első, új generációs Nokia márkás okostelefonok, méghozzá Android rendszert futtatva, de a megállapodás értelmében a hagyományos mobilokról sem kell lemondani, azok piacra dobása szintén a HMD felelőssége lett.

Állítólag így fog kinézni a végleges modell, egyébként már gyártásban lévő részleteket is láttunk a készülékházból
Állítólag így fog kinézni az egyik új Nokia mobil, a D1C [+]

Az ehhez szükséges jogokat egyébként a Foxconn csoport (hivatalos nevén a Hon Hai Precision Industries) alá tartozó FIH Mobile Limited vásárolta meg a Microsofttól, és az FIH felel majd minden Nokia logós termék legyártásáért. Az elsősorban hálózatkiépítésre koncentráló Nokia így közvetlenül nem vesz részt a mobilok megalkotásában, ehelyett minden HMD által értékesített telefon és tablet után bezsebel valamekkora összeget.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.