Az LG beperelte a BLU-t

A BLU egy amerikai székhelyű szereplő az okostelefonos gyártók és márkák tengerében, és a The Korea Herald szerint tavaly 5,2 millió mobilt sikerült elpasszolniuk, ami tiszteletreméltó teljesítmény. Most viszont várhatóan meg kell jelenniük a bíróságon, az LG Electronics ugyanis beperelte őket szabadalomsértésért. A TechIPM rámutat: 2012 óta minden évben az LG rendelkezett a legtöbb LTE és LTE-A szabadalommal az Egyesült Államokban, és a dél-koreai óriás az ügyekben felelős szóvivője, Jeon Saeng-gyu elmondta: tavaly négy különböző alkalommal jelezték a BLU felé, hogy több kapcsolódó szabadalmukat megsértik.

A Blu Pure XL az amerikai márka egyik legfőbb ajánlata
A Blu Pure XR az amerikai márka egyik legfőbb ajánlata [+]

Mivel ezekre nem érkezett válasz, az LG álláspontja szerint nem maradt más lehetőség, mint a szabadalmaik megvédése a delaware-i bíróságon, valamint a USITC megkérése, hogy a perben foglalt BLU készülékek árusítását tiltsák be. Az egyelőre a jövő zenéje, hogy elhúzódó jogi csatározásra lehet-e számítani, avagy sikerül peren kívül megegyezni (ez jellemzően valamilyen licencszerződéssel szokott végződni), mindenesetre a szabadalmi viták 2017-ben is folytatódnak. Ez az első alkalom egyébként, hogy az LG egy közvetlen, mobilos riválist beperelt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • BLU Z3 Music - egyszer használatos

    Az amerikai gyártó rengeteg nyomógombos modellel rendelkezik, mi most a zenei képességekre kihegyezett Z3 Musicot vettük vizsgálat alá.

Előzmények

Hirdetés