Az év multimédiás telefonja és a marketing

Hirdetés

Csinos kis sajtóközlemény érkezett a Nokiától. Pont tegnap láttuk, hogy legalábbis a jelenleg forgalomban levő Nokia N93 nem biztos, hogy tényleg megérdemelte azt az elismerést, amelyről a hír szól. Alant a közlemény, némiképp kiegészítve saját véleményünkkel.
A Nokia ma bejelentette, hogy a szaklapok szerkesztőségeit tömörítő legnagyobb európai szervezet, a European Imaging and Sound Association (EISA) a Nokia legújabb, nagy teljesítményű multimédiás számítógépének, Nokia N93-nak ítélte a 2006-2007 európai médiatelefonja díjat. A díj újabb elismerését jeleni annak a töretlen elkötelezettségnek, amelyet a Nokia a mobil képkezelés fejlesztése mellett vállalt. Ebből is látszik, hogy szerkesztőségünk nem volt benne a zsűriben.

Az EISA a Nokia N93 által rögzített álló- és mozgóképek minőségét méltatta, emellett elismerőleg szólt a készülék sokoldalú internet- és kapcsolódási lehetőségeiről is. A szervezet a "kézben is elférő multimédiás számítógép tökéletes példájaként" aposztrofálta a Nokia N93-at. Összehasonlító tesztünk kevésbé méltatta az állóképek minőségét, de videórögzítési szempontból valóban mérföldkőnek tekinthető a készülék.

"A Nokia nagy örömmel fogadja, hogy az EISA már második alkalommal ismeri el a vállalat fejlesztéseit a digitális képkezelés terén" mondta Satu Ehrnrooth, a Nokia Multimedia üzletágának Nokia Nseries kamerákkal foglalkozó igazgatója. "A Nokia N93 a mobil képkezelő készülékek új generációját testesíti meg. A felhasználók a multimédiás számítógéptől elvárható összes kimagasló csatlakozási, kommunikációs, és szórakoztató funkciót megtalálják rajta, de ezen felül a különálló kompakt fényképezőgépek vagy videokamerák esetében megszokott, képkezelési szolgáltatásokhoz is könnyen hozzájutnak." Érdemes megemlíteni, hogy az előző díjazott a Nokia N90 lett, hasonló indokok alapján, pedig ott is kétséges volt, hogy a versenytársak hasonló multimédiás képességekkel megáldott modelljei miért kerültek hátrányba.

Az EISA (European Image &Sound Association; Európai Kép-, és Hangszövetség) a legnagyobb európai magazinok szerkesztőségeit tömörítő szervezet, amelynek 18 európai országban 52 rádiós, mobil elektronikai, videós és fotós magazin a tagja. Az EISA soraiba tartozó magazinok júniusban választották ki a díjazottakat. A zsűri minden évben többféle kategóriában választja ki a legjobbakat az elmúlt tizenkét hónapban bemutatott készülékek közül.

A 2006 júliusától kapható Nokia N93 a nagy teljesítményű, (a Nokia szerint) páratlan digitális kamerás-, telefonos-, és gazdag internet-szolgáltatásokat nyújtó Nokia Nseries termékcsalád legújabb tagja. A 3,2 megapixeles, Carl Zeiss optikás kamerával, szinte DVD-minőségű videofelvételével, és háromszoros optikai zoomjával a Nokia N93 a képkezelés és a kommunikációs technológia fejlett kombinációját testesíti meg.

Köszönjük. Ha a kedves olvasó több konkrétumra vágyik, akkor javasoljuk részletes tesztünket, a versenytársakkal való összehasonlítás kapcsán pedig a 3 megapixeles mobilokat összehasonlító cikkünket.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés