Az elvárások alatt teljesít az LG G5

Az LG pont azért mutatta be már az MWC-n a G5-öt, hogy időben felvegye a kesztyűt a Samsung zászlóshajójával. A The Korea Times szerint viszont úgy tűnik, hogy a felső vezetők körében is nagy a morgolódás, hiszen a készüléknek finoman szólva sem sikerült megfelelnie az elvárásoknak, egyszerűen nem volt képes eladásokat generálni.

A G5-tel az LG-nél minden megváltozott...úgy tűnik, ez mégsem elég...
A G5-tel az LG-nél minden megváltozott...úgy tűnik, ez mégsem elég... [+]

Pedig a G5 lényegében minden tud, amit egy csúcskategóriás mobilnak tudni kell: prémium (bár nem hibátlan) külső, nagy felbontású kijelző és kamera, rendkívül erős processzor, sok rendszermemória. A LG újdonsága ráadásul a moduláris kialakítást is elhozta, ám erre egyelőre nincs túl nagy kereslet, hiszen a felhasználók nem kapdosnak a lehetőségért. Az LG jelenleg a világ hetedik legnagyobb gyártója, olyan vállalatok mögé szorulva, mint a Samsung, az Apple, a Huawei, a Xiaomi, vagy éppen az Oppo. A hírek szerint a második negyedévben mindössze 2,2 millió termék talált gazdára, ami 800 ezerrel kevesebb az előzetesen prognosztizált 3 millióhoz képest. Hogy ez mennyire szegi majd a dél-koreaiak kedvét, vagy a V10 örökösére milyen hatással lesz, azt még csak találgatni lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

  • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

    A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

  • LG G Flex 2 - (sz)ívlapát

    A második ívelt telefonja sokkal jobban sikerült az LG-nek, mint az első, pedig az sem volt rossz. Most viszont elvileg minden tényleg a helyére került, a végeredmény impozáns, de nem tökéletes.

Hirdetés