Az egész iPhone cseréje nélkül orvosolható lesz a hibás Face ID

Az Apple saját boltjai és a cég által elismert szervizek hamarosan anélkül javíthatják a hibás Face ID-t a telefonokban, hogy az egész eszközt cserélniük kellene.

A MacRumors megbízható forrásból származó belsős dokumentumokra hivatkozva azt írja, hogy az Apple hamarosan az iPhone XS és az annál újabb telefonjai esetén nem az egész készüléket cserélné a Face ID azonosító-rendszer meghibásodásának javításakor, hanem csak a TrueDepth kamerarendszert, benne a Face ID-val. Ehhez egy új javítókészlet és a kamerarendszer alkatrészeihez való hozzáférés szükséges, ezeket a cég biztosítja majd a felhatalmazott szervizeknek és technikusoknak.

Az iPhone X nem lesz a javítható eszközök között, hiába azon debütált a Face ID technológia.
Az iPhone X nem lesz a javítható eszközök között, hiába azon debütált a Face ID technológia. (forrás: Apple) [+]

Az alkatrészek mellett az Apple még ebben az évben frissíteni fogja az iPhone-ok szerelésére vonatkozó dokumentációt, valamint az Apple Service Toolkit diagnosztikai eszközt is, aminek segítségével eldöntheti a szervizes, hogy elég lesz-e a Face ID újraélesztéséhez az előlapi kamerarendszert javítani, vagy az egész eszköz cseréje szükséges. A program startjának pontos dátuma egyelőre nem ismert, ahogy az árazásról sincs információ. Az Apple szerint a lépés segíti a vállalat azon kötelezettségvállalásának a teljesítését, mely szerint csökkentenie kell a termékei és szolgáltatásai környezeti lábnyomát, ennél bővebben azonban nem kommentálták az értesülést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés