Apránként adagolja a frissítéseket a OnePlus

Megosztotta a közönséget az ismerős küllemet kapó OnePlus 5, az viszont tény, hogy a némi áremelkedés ellenére is a konkurencia javánál olcsóbban biztosít abszolút zászlóshajó teljesítményt, immáron dupla hátlapi kamerával. Nem volt egyébként zökkenőmentes a start: előbb kiderült, hogy bizonyos teljesítményteszt-alkalmazások számára extra erőforrások állnak rendelkezésre az előnyösebb pontszámok érdekében, majd többen is jelezték: az 5,5 hüvelykes Optic AMOLED panelen görgetve a tartalmak zselészerűen nyúltak, lásd az alábbi példát.

Az XDA Developers szerint ez a viselkedés jó eséllyel annak tudható be, hogy a megjelenítőpanelt a szűkös belső hely miatt fejjel lefelé helyezték a OnePlus 5 készülékházába. A gyártó egyébként azt nyilatkozta, hogy a zselés görgetés természetesen előálló effektus, és nincs különbség az egyes készülékek között, bár sokan megjegyezték, hogy náluk nem áll elő a fenti furcsaság, vagy nem olyan látványos.

A OnePlus 5 jelenlegi színvariációi
A OnePlus 5 jelenlegi színvariációi [+]

A OnePlus egyébként sorjában adja ki az apró szoftverjavításokat, most például az Oxygen OS 4.5.5-ös számú frissítése érkezett meg, amely a WiFi kapcsolat és a beszélgetési hangminőséget hivatott javítani, illetve a videofelvétel fogyasztását csökkenteni. A kapcsolódó fórumbejegyzés szerint ugyanakkor a zseléeffektus nem tűnt el azok esetében, akiknél látványosabb a görgetési inkonzisztencia.

Azóta történt

Előzmények

  • Frissítve! XDA: ne bízz a OnePlus 5 benchmark pontszámokban!

    Az XDA Developers érdekes eredményekre bukkant a zászlóshajót megvizsgálgatva. A OnePlus erre és a zoomtartomány kérdéskörére is reagált.

  • OnePlus 5 előtt még OnePlus 3 frissítés

    Előzetes, éjszakai fotó és rendszermemóriára tett célzás is a napi OnePlus 5 hírek között, ám a gyártó a tavalyi modellekről sem feledkezett meg.

Hirdetés