Hirdetés

Apple blog: Kezünkben a PowerBeats második generációja

A tavalyi évben rekord mennyiségű okostelefonnal együttműködő fitnesz eszközt próbálhattunk ki, ezek jellemzően pulzusmérős okosórák vagy lépésszámlálók voltak, de a Plantronics Backbeat Fit személyében egy vezeték nélküli, kifejezetten edzéshez tervezett fülhallgatót is górcső alá vettünk az iCentre jóvoltából. Az amerikai Beats nevű, kizárólag audioval foglalkozó márka is észrevette, hogy sportfülhallgatóra van piaci igény, 2012-ben álltak elő az első generációs PowerBeats fülhallgatóval, ami még vezetékes volt és több sebből vérzett, nem is ért el komoly sikereket a gyártó történetében. Most azonban itt van a PowerBeats 2 Wireless, ami már a nevével is büszkén hirdeti, hogy ledobta a magáról a vezetékes csatlakozás okozta korlátokat, és Bluetooth 4.0 segítségével kapcsolódik a telefonunkhoz.


[+]

A doboz viszonylag egyszerű, fekete/piros színekben pompázik, csak úgy, mint a töltésre és az eszköz frissítésére szolgáló microUSB kábel és a hordozást megkönnyítő keménytok. Összesen 4 féle szilikon illeszték jár hozzá, ezek között a felhasználók többsége egész biztosan meg tudja találni a számára legkényelmesebbet.

Maga a fülhallgató fehér színben járt nálunk, ezen kívül elérhető még pirosban, kékben, pinkben és feketében. A fülhallgatók egy-egy szilikonból készült fülhorog segítségével biztosítják, hogy soha ne essenek ki váratlanul a fülünkből, a két egységet összekötő kábelt hátul érdemes elvezetni, a teljes kényelem érdekében ennek hossza állítható. A bal oldali fülön találjuk a bekapcsológombot, egy RGB ledet, illetve itt kapott helyet a microUSB csatlakozó is. A kábelen, a bal oldali egységtől pár centiméterre helyezték el a mikrofont és a távirányítót, aminek segítségével hangerőt tudunk állítani, illetve a felvevőgomb használatával hívásokat kezelhetünk és amennyiben okostelefonunk támogatja, a zenét is vezérelhetjük.


[+]

A csatlakoztatás viszonylag egyszerű, a forrásnak szánt eszközünk beállításaiban a Bluetooth menüpontból közvetlenül megtalálhatjuk a PowerBeats 2-t, amennyiben az be van kapcsolva, és fehér villogással jelzi, hogy éppen látható. Az összeköttetés létrejöttét folyamatos fehér világítással jelzi, illetve a telefon is jelt ad arról, hogy a kapcsolódás sikeres volt. Kizárólag iOS rendszert futtató készülékekkel kompatibilis teljesen a fülhallgató, ilyenkor a Beats kábelén lévő hangerőállító gombok az Apple készülék hangerejét is vezérlik, míg Android rendszert futtató eszközök esetén a két hangerőszabályzó külön életet él, mikor a telefonunk maximális hangerőn játszik, előfordul, hogy a fülhallgatóban még szinte semmit nem hallunk, mert a headset viszont le van halkítva. Továbbá iOS-eszközökön közvetlenül látjuk a fülhallgató töltöttségi szintjét, az androidos masinák viszont ezt nem jelzik ki.


[+]

Kényelemre a PowerBeats 2 első osztályú. A szilikon fülhorog nem bántja a fület, a kábel hosszának beállítása után teljesen szabadnak érezhetjük magunkat zenehallgatás közben, a 45 fokkal a hallójárat felé fordított vetőcső pedig szintén fokozza a komfortérzetet. Az illesztékek méretével tudjuk pontosan beállítani, hogy mennyit szeretnénk megtartani a külvilág zajából, ezzel párhuzamosan pedig mennyi basszust veszítsünk el. Aki fél attól, hogy futás vagy edzés közben teljesen el legyen szigetelve a hallása a külvilágtól, az válassza a kisebb gumiharangot, aki azonban teljesen biztonságos helyen végzi az edzést, az nyugodtan felrakhat egy nagyobb darabot, amivel megjönnek az igazán átütő basszusok.

A hangjára alapvetően mélykiemelés jellemző, de közel sem annyira, mint ahogy azt a régebbi Beats eszközöktől megszoktuk. A basszusok minősége rendben van, egy kicsit jobban felpumpálták a kelleténél, de megbocsátható ez a hiányossága, mivel a többi tartomány megjelenítésére se lehet panasz, a magas tartomány kifejezetten szépen van jelen a zenében, ezen felül a részletezés és a szeparáció is rendben van az in-ear kategórián belül.


[+]

Sportfülhallgató lévén a cseppálló kialakítás szinte alapvető elvárás, a PowerBeats 2-ből sem maradt ki, az izzadtság és a csapadékos időjárási viszonyok elméletileg semmilyen kárt nem okozhatnak benne. Az akkumulátor üzemidejéről teljesen pontosan nehéz nyilatkozni, mivel a tesztelés során sosem merült le teljesen az eszköz; számításaink alapján körülbelül 5 óráig bír lejátszani egy töltéssel. A Bluetooth szabvány körülbelül 8-10 méteres távolságot enged a fülhallgató és a forrás között, ha kilépünk ebből a körből, akkor a zene megáll.


[+]

Összességében a PowerBeats 2 egy nagyon jól átgondolt eszköz, edzésekhez remek partner lehet, és viszonylag nehéz negatívumot mondani róla. Természetesen nem hibátlan ez a fülhallgató sem, a vetőcső dőlésszögének állíthatósága például tovább fokozhatta volna a kényelmet, a bumfordiságon és a foghíjas Android-kompatibilitáson is lehetne még dolgozni, illetve az 57 980 forintos ár sem a pozitív tulajdonságok listájába sorolható. Akinek megér ennyit egy profi eszköz az edzésekhez és a mindennapokhoz, annak bátran ajánlható.

Azóta történt

Előzmények