Hirdetés

Apple blog: Edzéshez tervezett Plantronics fülhallgató járt nálunk

Az elmúlt években egyre több elektronikai gyártó kezdett el kifejezetten sportoláshoz tervezett kütyüket bemutatni a nagyközönség számára, a nagy múltra visszatekintő amerikai Plantronics sem maradhatott ki a sorból, néhány hónapja rántották le a leplet a kifejezetten futóknak fejlesztett Backbeat Fit névre hallgató Bluetooth fülhallgatójukról, amit most az iCentre jóvoltából ki is próbálhattunk.

A Backbeat Fit kék és neonzöld színekben kapható, a dobozban a fülhallgatón kívül egy microUSB töltőt és egy karpántos tokot találunk, ami edzés közben a zeneforrás elhelyezésére is alkalmas lehet. A fülhallgató kialakítása teljes egészében a kényelemnek és a praktikumnak van alárendelve: a feltűnő neonzöld szín a láthatóságunkat segíti, az egész eszköz nagyon könnyű, hosszútávon is kellemes viselet, nyitott earbud kialakításának köszönhetően pedig a külvilág is hallható marad számunkra egy bizonyos szinten.

Az eszköz telefonunkhoz való csatlakoztatása nagyon egyszerű: a jobb oldalon található hívás gombot hosszan nyomva kék-piros villogás jelzi nekünk, hogy a készülék Bluetooth-on látható, rákapcsolódhatunk. Android és iOS platformokon elérhető egy Plantronics Hub applikáció, ami segít az eszköz használatában és megmutatja az akkumulátor töltöttségét is, amire önmagában nem képes a fülhallgató. A telep körülbelül nyolc órás zenehallgatási és beszélgetési időt bír ki kevesebb, mint három órás feltöltési idő mellett.

Hangminőség terén semmi egetverőt nem mutat a Backbeat Fit, körülbelül egy Earpods jellegű hangzást és fülbe illeszkedést kell elképzelni azzal a különbséggel, hogy nem húzza a kábel a fülünket és állítható a vetőcső dőlésszöge. Earbud kialakításából adódóan a mély tartományt nem tudja olyan szépen visszaadni, mint zárt in-ear társai, de cserébe nem zárja el teljesen a külvilágot tőlünk. Hatótávolsága egy termen belül körülbelül 10 méter, a falakkal azonban nem igazán képes megbirkózni, két szoba között drasztikusan hamar elkezd szaggatni a hang.

35 000 forint egy fülhallgatóért nem kevés pénz, főleg annak tükrében, hogy hangminőség tekintetében az Apple Earpods-hoz lehet hasonlítani, de nyilvánvaló tény, hogy a Plantronics Backbeat Fitnél nem elsősorban a hangminőségért fizetünk, hanem a vezeték nélküliségért, a kényelemért, az időjárás- és izzadtságálló kialakításért és a hosszú üzemidőért. A maga kategóriájában zseniálisan megtervezett termék, de az árcédula bizonyára sokakat el fog tántorítani a vásárlástól.

Azóta történt

Előzmények