Hirdetés

Jabra Stone3 Bluetooth headset bemutató

Hirdetés

Jabra Stone3

Úgy tűnik, hogy a vezetés közbeni telefonhasználat szankcionálása ismét megnövelte az érdeklődést a különféle Bluetooth headsetek iránt, melyek a kihangosítókkal ellentétben az egyetlen olyan autós megoldást jelentik, ahol az utasok nem kell, hogy hallják a sofőr beszélgetőpartnere által elhangzott mondatokat. Magyarországon ettől függetlenül nem számít különösebben menő dolognak Bluetooth headsetet használni, aminek valószínűleg kulturális oka van, sokan a túlbuzgó menedzserekkel kötik össze az efféle kiegészítőket, pedig irodai környezetben a zajszűrés a kezeink szabadon hagyása miatt is nagyon praktikus a használatuk.

Jabra Stone3 Bluetooth headset
[+]

A Speedshop a legnagyobb örömünkre eljuttatta hozzánk minden idők egyik legszebb Bluetooth headsetjét, a Jabra által gyártott Stone3-mat, mely nevének megfelelően a dánok dizájnos széria harmadik tagja. Bár a cég termékei általában a kiváló zajszűrésről ismertek, a Stone3 esetében minden a dizájnról szól, már maga a csomagolás is elképesztően látványosan néz ki. Tartozékok tekintetében átlagos kínálat rejtőzik a hengeres dobozban, a hálózati töltőfej és a microUSB-s adatkábel mellett három egyedi kialakítású gumiharangot kapunk, melyek a fülbe ülő részre helyezhetők rá. Ezek egyébként egy miniatűr papírborítékban foglalnak helyet, mely nem praktikusabb, de mindenképp látványosabb megoldás, mint a megszokott műanyag zacskócskák.

Jabra Stone3 Bluetooth headset
[+]

A fekete és fehér színekben is elérhető Stone3 nem teljes a töltőbölcsője nélkül, melybe gyönyörűen belesimul, melynek következtében létrejön a névadót megihlető, kavicsra emlékeztető forma. A bölcsőben van egy akkumulátor, mely ötször képes teljesen feltölteni magát a headsetet, mely azonban önmagában igen szerény, 2 órás beszélgetési időt garantál, azaz a töltéssel együtt is csak 12 órás üzemidő jön ki. Magát a bölcsőt microUSB-n keresztül lehet etetni, funkcionális része az a három darab led, melyek a töltöttség szintjét mutatják és akkor villannak fel, amikor a headsetet berakjuk a helyére. A bölcsőn gomb nem található, az NFC segítségével történő párosítást viszont képes megoldani. Ezen kívül egy nyakpánt rögzítési hely is található a kavicson, mely akkor jöhet jól, ha valaki nyakékként képzeli el 31 grammos tömegű duó hordozását.

Jabra Stone3 Bluetooth headset
[+]

A tényleges headsetben lévő szerény kapacitású akkumulátor persze pozitívumokkal is jár, maga a headset mindössze 7 grammot nyom, aminek köszönhetően nem használat közben nem húzza az ember fülét. Kialakítása egészen egyedi, szavakkal nehezen leírható, és bár ránézésre kényelmetlennek tűnhet, a helyzet az, hogy egyáltalán nem az. A merev pánt kialakításából adódóan elméletileg kizárólag a jobb fülünkben lehet hordani, de a balba is belemegy, ha a pántot a fülcimpánk alatt vezetjük át, ami nyilván nem a javasolt felhasználási mód. A visszajelző ledek az elegancia fényében a belső oldalra kerültek, az akkumulátorral és a Bluetooth kapcsolatban is kapunk visszajelzést úgy, hogy a külvilág ebből mit sem lát. Gombból viszont csak egyetlen egy darab került a Stone3-ra, a Jabra feliratot lehet megnyomni bejövő hívás fogadásához (egy nyomás) vagy elutasításához (két nyomás), illetve duplán benyomva nyugalmi helyzetben visszahívhatjuk a legutóbbi bejövő vagy kimenő számot. A hangerőt a külső borítás simogatásával lehet növelni vagy csökkenteni, a felület ugyanis érintésérzékeny.

Jabra Stone3 Bluetooth headset
[+]

A hangminőséggel kapcsolatban a Jabra nem ígér semmi szokatlant, ami persze a gyártót ismerve még nem jelent semmi rosszat, ha ők nem hangsúlyozzák ki a zajszűrést, akkor az azt jelenti, hogy csak simán nagyon jó. Ebből a szempontból nem is kell csalódnunk, a dupla mikrofon jó hatékonysággal szedi ki a háttérzajokat, legyen szó háttérzenéről vagy a közlekedés keltette hangokról. Ugyanakkor a különleges kialakításnak komoly ára van, a mikrofonok ugyanis messzebb vannak az ember szájától, mint egy hagyományos formavilágú headset esetében, aminek következtében beszélgetőpartnereim annak ellenére is a megszokottnál halkabban hallottak, hogy az eszköz érezhetően ráerősít a jelszintre. Ennek viszont némi torzítás a következménye, volt, aki szerint náthás hangom volt, másik azt mondták, hogy simán torz a hangom és enyhén visszhangos vagyok. Az mondjuk nem fordult elő, hogy valaki ne értette volna, amit mondok, de a torzítás itt egyértelműen ára a dizáinnak. A fogadó oldalon kiegyensúlyozottabb, de nem kimagasló a helyzet, beszélgetőpartnereinket mi tisztán és érthetően fogjuk hallani, de semmi extrára nem számíthatunk a Bluetooth 3.0-s adatkapcsolatot használó Stone3-tól ezen a téren.

Jabra Stone3 Bluetooth headset
[+]

Más extrák viszont szerencsére vannak, a szoftver bejövő hívás esetén ha némi fáziskéséssel is, de képes beolvasni, hogy ki hív minket, de az összetettebb magyar nevekkel nyilván gondban van. A név elhangzását követően már be is kapcsol a mikrofon, az answer és ignore szavak kimondásával fogadhatjuk vagy elutasíthatjuk a hívást. Extra még az automatikus hangerőszabályzó funkció, de ennél jóval hasznosabb lenne egy némítási lehetőség, amire sajnos a gombok hiányában nincs mód. Ettől függetlenül tetszetős termék a Jabra újdonsága, aminek legfőbb erénye, hogy azokat az embereket is ráveheti a Bluetooth headsetek használatára, akik a dizájn miatt korábban idegenkedtek az efféle kiegészítőktől. A dizájnnak persze minden értelemben megvan az ára, a gyenge üzemidő mellett forintban is fizetnünk kell érte, jelenleg ugyanis 24 darab ezrest kóstál ez a megoldás, ami a jó hatásfokú zajszűréstől függetlenül is sok a tudáshoz nézve, a monó végfelhasználói megoldások közül jelenleg ez a Jabra legdrágább terméke. De a fene egye meg, nagyon szép!

Jabra Stone3

Bocha

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük! Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

 • Kapcsolódó cégek:
 • Jabra

Azóta történt

Előzmények

 • Olcsóbb Asus Fonepad 7 érkezett

  Alacsonyabb felbontású kijelzővel és visszametszett kamerákkal szerelt héthüvelykes „óriásmobillal” rukkolt elő az Asus.

 • THL T200C - a boldogító technológia

  Ma egy kínai készülék kerül górcső alá, melyben egy nyolcmagos processzorral ellátott lapkakészlet dolgozik, emellett kellemes dizájn és nagy kijelző jellemzi még.

 • WayteQ xTAB 7x - a hét szerencseszáma

  Mai tesztalanyunk alacsony áron kínál számos extra szolgáltatást, két SIM-et kezel, található benne GPS modem, IPS kijelzővel rendelkezik, és mindezt úgy, hogy tablet.

 • Sony Xperia Z2 - esszencia

  A Sony beleadott apait-anyait, hogy a Z2 kompromisszumoktól mentes csúcsmodell lehessen. Majdnem sikerült is, csak apróságokon múlik a tökéletesség.

Hirdetés