Hirdetés

Apple blog: Okosabb lehet a jövő Smart Coverje

Az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegy Hivatala nyilvánosságra hozott egy egy éves Apple szabadalmat, ami egy jövőbeli iPad Smart Covert és az ahhoz tartozó, futurisztikusnak tűnő megoldásokat ábrázolja. Például a hajlékony, AMOLED-féle kijelzőt. A Smart Cover beépített megjelenítője minden bizonnyal szenzorokkal működne, s legfontosabb feladata valószínűeg egy kis részen mutatni az elmulasztott emaileket, szöveges üzeneteket, vagy a közelgő naptáreseményeket.

Az illusztrációk szerint a belső oldal billentyűzetként funkcionálna, de lenne külön rész rajzok (kézírás) készítésére, illetve akár egy napelemnek is. A külső oldalon természetesen nem maradna felhasználatlan terület, hiszen ide a zene- vagy filmlejátszáshoz szükséges tekerés és lejátszás, valamint leállító gombokat szerelnék. A hivatalos leírás szerint így a "hajlékony kijelzőt beépítve az egész táblagép funkcionalitása válna teljes értékűvé."

A technikai paraméterek alapján egy MagSafe-szerű töltőt is többféleképpen használhatnánk, így akár adatokat, videókat és zenéket is másolhatnánk azon keresztül. A nagy kérdés persze, hogy egy ilyen tok mennyi energiát fogyasztana és azt honnan, vagy hogyan venné fel. Erre szintén nyújt magyarázatot a szabadalom, hiszen az Apple ezt indukciós, vezeték nélküli áramfelvétellel működtetné, melynek energiaforrása maga az iPad lenne.

A szabadalom feltalálójaként Fletcher Rothkompfot írják, aki a jelenlegi termékmenedzser az Apple-nél, s lényeges szerepet töltött be az iPad mechanikai és dizájnbeli elemeinek kitervelésénél. Természetesen ezek csak jövőbeni megoldási lehetőségek, hogy mikor kapjuk meg valóban ezeket, egy ideig még kérdés marad. Mindenesetre az ötlet kiváló, s reménykedhetünk, hogy kapni lehet majd egy efféle tartozékot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények