Hirdetés

Apple blog: Így lesz karóra az iPod nanóból

Boldogok vagyunk, a StarKing vezetője ugyanis ma beállított hozzánk egy dobozzal, melynek kibontása előtt csak annyit mondott: kérlek, hallgassatok végig! Mi pedig végighallgattuk, ráadásul nem is volt veszélyes a dolog, ő ugyanis nem tudhatta, hogy a szerkesztőségünk mennyire fog pörögni arra a számtalan hülyeségre, amelyet a dobozban találtunk. Volt benne fülnek kinéző iPhone-tartó, távirányítós autó, sörnyitóval kombinált gumitok, meg persze pár értelmesebb dolog is. Például egy iOS-alapú eszközökkel működő vérnyomásmérő, valamint két óraszíj, melyek az iPod nano-val kompatibilisek.

A legújabb generációs eszköznél sokakban egyből felmerült, hogy ezt a cuccot tulajdonképpen órának kellene használni. No, ezekkel meg lehet tenni; az olcsóbb modell mókásan TikTok névre hallgat, műanyagból készült, nem ám kaucsuk gumiból, mint a svájci órák egy része. Viszont gagyinak egyáltalán nem mondható, az iPod szépen belemegy és stabilan rögzül, a helyén is marad, lehet használni. Ugyanakkor némi ügyeskedéssel bármikor ki is lehet venni a zenelejátszót, ha nem az óránkról akarunk zenét hallgatni; az ugyanis kicsit furcsa, amikor a fülhallgató kábele nem a zsebünkből, hanem a csuklónkról jut el hozzánk, de nyilván hozzá lehet szokni. Jó hír, hogy használat közben az összes gombot el tudjuk érni. Ára 10 000 forint.

Az eggyel keményebb modell a LunaTik, mely mindössze abban különbözik kistesójától, hogy itt az iPodot rögzítő rész fémből készült. Ami műanyagnak néz ki, de megnéztük, hang alapján tényleg fém. Nem is csak úgy bele kell pattintani az iPodot, hanem először szét kell csavarozni, amihez kapunk egy kis imbuszkulcsot, hogy svéd bútorszerelőnek érezhessük magunkat. Ennyi a különbség, egyébként teljesen ugyanaz. A szíj mindkét modellnél elég vastag, az én órám bőrszíjának legalább másfélszerese, egészen pontosan 28 milliméter széles; ez gyakorlatilag kizárja a nőket a felhasználók táborából, egy ekkora óraszíj csak férfiak csuklóján néz ki elfogadhatóan. A drágább modell ára 20 000 forint, ennyiért nyilván órát is lehet kapni, ráadásul nem is feltétlenül rosszat. Az olcsóbb variáns viszont nem tűnik rossz dealnek, egy márkás óraszíj is kerül ennyibe.

Érdekes egyébként, hogy a TokTok és a LunaTik is kickstarteres projekt; 13 500 ember adott pénzt, hogy megvalósulhasson a dolog, összesen közel egymillió dollár jött össze rá.

Előzmények