Hirdetés

Android Nougatot kap a Galaxy A5

Önmagában nem tűnik hírértékű fejleménynek, hogy a Samsung Galaxy A5 hamarosan megkapja az Android legfrissebb főverzióját. Már ha az idei A5-ről lenne szó. De jelen esetben (legalábbis az Optus ausztrál szolgáltató frissítési listája alapján) úgy tűnik, a 2014-ben bemutatott, 4.4.4-es Androiddal nyitó A5-ről beszélünk. Az eredeti A5 Európában idén nyáron/ősszel kapta meg a 6.0.1-es frissítést, ami már a második főverzióváltás volt a készülék életében, de elvileg nem az utolsó.

Samsung Galaxy A5
A Samsung Galaxy A5 még KitKattel kezdett [+]

A második legnagyobb ausztrál szolgáltató információi alapján a Samsung Galaxy A5 tulajdonosok január végén még várhatnak egy nagyobb frissítést, ami a 7.0-s rendszert foglalja magában. Aránylag ritka a két teljes évig tartó, három szoftververziót is átfogó terméktámogatás, hivatalos állásfoglalás még nem is érkezett a kérdést illetően, viszont ha tényleg a 2014-es A5-ről van szó, aligha csak a kontinensnyi ország operátori verziója fogja megkapni a nougatos rendszert. Az viszont teljesen biztos, hogy jövőre is lesz A széria, így aki nem éri be az állítólagos frissítés lehetőségével, a renderképek alapján ilyesmire számíthat, ha az 2017-es A5-öt választja.

Azóta történt

  • Befutottak a Samsung frissítési tervei

    A legtöbb gyártó már tavaly év végén nyilvánosságra hozta, hogy mely készülékek számíthatnak az Android legfrissebb verziójára. Most a Samsung is elárulta, kinek érdemes várakozni.

  • Tényleg kap Nougatot a Galaxy A5

    Mármint a 2014-ben, KitKat rendszerrel bemutatott, teljes fém borítású, első Samsung Galaxy A5.

Előzmények

Hirdetés