Alkalmazásbemutató: Versus

Hirdetés

Új telefon vásárlásakor az ember általában jól utánaolvas a dolgoknak, az aktuális kiszemelt mellett a konkurens ajánlatokat is figyelembe véve, akár órákon át böngészve a specifikációkat. A néhány napja elérhető Versus ezt a helyzetet szeretné könnyebbé tenni, a mobilra optimalizált megjelenítés mellett az előnyök és hátrányok taglalása is felhasználóbarátra sikeredett, nyers számadatok helyett ugyanis értelmes mondatokkal mutatja meg az app az eltéréseket. Mindez ráadásul nem csupán telefonok esetén elérhető, az androidos készülékeken futó Versus segítségére számos kategóriában számíthatunk.


Te is alkalmazásfejlesztő vagy?


Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás tehát nem más, mint egy natív androidos termékösszehasonlító szoftver, ám a dolgát nem nyers specifikációk és számok   felsorolásával, hanem szöveges formában teszi. A főoldalon meg kell adnunk az egymásnak ereszteni kívánt eszközök nevét (ebben nagy segítségünkre lehet az automatikus szövegkiegészítés), majd a compare gombra kattintva meg is jelenik az eredmény egy esztétikus felületen. A UI három oldalból áll, a középső lapon a tárgyak fényképei látszanak egymás mellett, az eszközök oldalaira lapozva pedig láthatjuk, hogy a kiválasztott kütyü miben jobb a másiknál. Ha hiányt tapasztalunk, beküldhetjük a fejlesztőknek, ha pedig úgy érzi az ember, hogy az egyik állítás valótlan, egy érintéssel jelezheti. Mindez egyébként nem csak telefonokkal, hanem számos további eszközzel és témával működik, az elektronikus készülékek mellett nagyvárosokat és egyetemeket is össze lehet hasonlítani.

Mint minden app, a Versus is tartalmaz hibákat, ám esetünkben jellemzően nem gyakran előforduló dolgokról van szó. Kissé zavaró, hogy bizonyos termékek többször szerepelnek a listában eltérő név mellett (a Nexus 5 kifejezésre például 20 találat van), viszont ezek szerencsére adatbázis-szinten össze vannak kötve, így az eredmény nem változik. Furcsa továbbá, hogy egy eszköz mellé nem csak az adott kategóriából választhatunk ellenfelet, így jöhetett létre például a HTC One M8 vs. Budapest összehasonlítás.

A Versus tehát nagyon jól jöhet bizonyos szituációkban, a beszédes, a megszokottnál kevésbé száraz megjelenítési módja és a korrekt méretű és frissességű adatbázisa miatt pedig indokolt is a 4 csillag feletti értékelés. A program használata ingyenes, reklámokat sem tartalmaz, a használatához legalább 4.0-s Android verzióra lesz szükség.

Értékelés: Versus (Android 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont

Android (ingyenes)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés