Alkalmazásbemutató: Aliens Drive Me Crazy

Hirdetés

Új játékkal jelentkezett a Rebel Twins csapata, akik körülbelül egy éve szállították le a szerkesztőségünk körében komoly népszerűségnek övendő Daddy Was A Thief című appot. Ilyen előzmények után nem hezitáltam a program letöltésével, ám az Aliens Drive Me Crazy nem tudott felnőni a feladathoz, túl kevés az újdonság az általam nagyra becsült elődhöz képest, ám ettől függetlenül jól el lehet vele szórakozni.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játékmenet az említetteknek megfelelően nagyon hasonlít a Daddy Was A Thiefre, ám az ott tapasztalható függőleges játékmenet mellett most vízszintes irányban is mozoghatunk. Főhősünk ugyanis az idegenek invázióját látva autóba pattan, majd nekilát szisztematikusan lerombolni az ellenség adóvevőit, melyeket különféle épületek tetején helyeztek el. Ez persze annyira nem tetszik a földönkívülieknek, őket pedig csak erőszakkal lehet meggyőzni; a mezei ufók mellett főellenségeket is le kell zúznunk az út során. A csaták után összegyűjtött pénzből fegyvereket, autókat, új karaktereket és egyéb extrákat vásárolhatunk. Amennyiben kevésnek érezzük a virtuális pénztárcánk tartalmát, in-app purchase alapon is szerezhetünk költőpénzt. A program androidos készülékeken Play Games integrációval is rendelkezik, így a pontszám mellett a különféle achievementeket is összehasonlíthatjuk az ismerőseink eredményeivel. Bár papíron sok dolog változott az elődhöz képest, a programot kipróbálva nem ez az érzése az embernek, egy kicsit több újítás nem ártott volna.

Az audiovizuális megjelenítésbe nem tudok belekötni, a hangeffektek rendben vannak, a kézzel rajzolt grafika pedig már a Daddy Was A Thief esetén is telitalálat volt, a grafikus remek stílussal operál. Az irányítás terén teljes az egyezés az említett programmal, egy felfelé irányított ujjmozdulattal ugorhatunk, lefelé pedig szétzúzhatjuk a főhős alatti tereptárgyakat. A teljesítménybeli problémák mellett viszont nem lehet szó nélkül elmenni, a játék ugyanis nem áll azon a vizuális színvonalon, hogy indokolt legyen az akadozás egy Nexus 5 készüléken.

Bár nekem a Daddy Was A Thief jobb szórakozást biztosított, az Aliens Drive Me Crazy egyáltalán nem rossz program, ha az említett alkalmazás tetszett az embernek, érdemes megnézni az Aliens Drive Me Crazy-t is. A játék Androidon ingyenes, így a kipróbálásával nem veszthetünk semmit; iOS-en 440 forintba kerül az app.

Értékelés: Aliens Drive Me Crazy (Android 2.3.3+ / iOS 6.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont

Android (ingyenes) / iOS (440 forint)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Swarm

    A Foursquare egy különálló alkalmazásba szervezte ki a bejelentkezés, azaz checkin funkciót.

  • Alkalmazásbemutató: Versus

    A Versus segítségével különféle termékeket hasonlíthatunk össze, az eredményt átlátható, könnyen érthető formában közli az app.

  • Alkalmazásbemutató: Secret

    Az iOS után androidos készülékekre is letölthető a legújabb őrület: a Secret egy névtelen közösségi hálózatot takar, ahol új értelmet nyer a pletyka szó.

  • Alkalmazásbemutató: Steampunk Tower

    A mai appbemutató főszereplőjének neve beszédes: egy steampunk stílusú tower defense játékról lesz szó.

Előzmények

Hirdetés