Alkalmazásbemutató: Temple Run Oz

A Temple Run névre hallható játékot minden bizonnyal senkinek sem kell már bemutatni, ugyanis az Imangi Studios által fejlesztett produktumot már több, mint 170 millió iOS és Android eszközre töltötték le. A koncepció egyébként meglehetősen egyszerű volt, számos tájon keresztül kellett ide-oda ugrálgatva és csúszkálva futni egy nagy gorilla elől. A nagy sikernek hála lassan két hónapja, hogy megjelent a Temple Run 2 is, ami szintén az első helyre lépett elő a letöltések számát illetően. Talán némileg váratlanul, de a közelmúltban még egy alkotás kikerült a virtuális boltok polcaira, ami a Temple Run Oz nevet kapta.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A második részhez hasonlóan az Oz-t is a Disney megbízásából készítették a fejlesztők, lényegében az Óz, a hatalmas című film előtt tisztelegve (vagy azzal koprodukcióban). Ennek megfelelően néhányan arra számítottak, hogy a filmmel egy időben fog megjelenni a játék, ám a kiadás dátuma egy héttel elcsúszott az előzetesen vártakhoz képest. Ettől függetlenül érdemes volt áhítozni a legújabb részre, hiszen minden téren izgalmas és fordulatos lett a game. Az alapvető elgondolások megmaradtak, továbbra is egy karakterrel kell szélsebesen futnunk, ám immáron az Ózból is ismert repülő majmok vesznek üldözőbe minket. A mesebeli lények egyébként a játékmenetre is kihatnak, ugyanis többféle bónuszt gyűjthetünk össze, például az eddig is létező, úgynevezett head start is ilyen, itt éppen egy ilyen szálldogáló állat segít pár száz métert megtenni rögtön azután, hogy rányomtunk a play gombra.

A pályák immáron követik a filmből is ismert tájakat, szaladnunk kell az erdőben, különféle sziklákon, folyamatosan keskenyülő sárga köves úton, de szerencsés esetben hőlégballonba pattanva is tudunk érméket gyűjteni. Megfelelő számú érme összegyűjtése után védelmet kapunk, de felszedhetünk még ezen kívül gyorsítót és kulcsokat is, utóbbiak pedig különféle ládikókat nyitnak ki a főmenüben, amikben más és más segítséget rejtettek el.

A játékmenet erős egyezést mutat a második résszel, ám itt szemből is jönnek repülő majmok, omladozó utak és sziklák, útra dőlő fák, így a kilométerek számának növekedésével egyre kiszámíthatatlanabb események következnek be, végig résen kell lenni, így a játékélmény folyamatosan a csúcson lehet. Szerencsére a grafikai adottságokra is rendkívüli módon odafigyeltek a fejlesztők, gyönyörű effektek, igényesen megrajzolt környezet és jó átláthatóság jellemzi a Temple Run Oz-t. Az iOS-es verzióban nincs, az androidosban viszont van beállítási lehetőségünk a grafikát illetően, így a gyengébb eszközökön is optimális futtatás lehetséges, ha például az árnyékokat levesszük a minimum szintre. A főmenüben létrehoztak egy boltot, ahol érmék feláldozása, vagy megfelelő pénzösszeg befizetése esetén power-upokat vehetünk, de itt férhetünk hozzá a játékstatisztikáinkhoz, a kihívásokhoz, valamint barátaink eredményeihez is.

További meglepetés, hogy az eddigi trendekkel ellentétben ez a verzió már pénzbe kerül, egészen pontosan 0,89 eurót kell kicsengetni érte, ami átszámolva nagyjából 270 forintos összeget jelent. Ez persze abszolút nem nagy érték, figyelembe véve azt, hogy csodás grafikát, továbbra is izgalmas játékmenetet, valamint folyamatos kihívásokat ad számunkra a játék. Nyilvánvaló, hogy reklámok sem úsznak be a képbe. A Temple Run Oz a Google Play és az App Store kínálatában érhető el, az androidos verzióhoz  ezen a linken keresztül juthatunk, az iOS-es játékért pedig ide érdemes kattintani.

Értékelés: Temple Run Oz (Android 2.2+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 9 / 10 pont ingyenes (Android / iOS)

Legendd

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Hungry Beagles

    Szerencsére szinte nem telik el hét magyar fejlesztés nélkül, most éppen a Hungry Beagles kerül porondra, mely a logikai játékok szerelmeseinek ajánlott.

  • Alkalmazásbemutató: Escape

    A mai alkalmazásbemutató újabb magyar fejlesztésről szól, mely elsőre nem épp egyszerű, de éppen ezért sok kihívással kecsegtet.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Pitfall!

    Az Activision által fejlesztett Temple Run klón a szintén Pitfall! névre keresztelt Atari-játék 30 éves évfordulójára készült.

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run 2

    A Temple Run második része az elődhöz hasonló sikert aratott, iOS platformon négy nap alatt húszmillióan töltöték le az új verziót.

  • Alkalmazásbemutató: Torch Runner

    Ma egy magyar fejlesztésű ügyességi játékot mutatunk be, mely a játékmenetet tekintve leginkább a Temple Runra hasonlít.

  • Alkalmazásbemutató: The End App

    Elérhető iOS platformra a The End App, a magyar fejlesztésű poszt-apokaliptikus Temple Run hasonmás stílusos grafikával támad.

Hirdetés