Alkalmazásbemutató: Puzzle Slider HD

Az okostelefonok és a tabletek megjelenése óta az ezekre írt alkalmazások száma exponenciálisan nő, s mára már több százezerre rúg a számuk, így nehéz olyat kitalálni, amely teljesen új lenne. A magyar fejlesztők viszont mindig élen jártak a programozásban, s most is ennek lehetünk szemtanúi a Puzzle Slider HD keretében. Előrevetítve elmondhatjuk, hogy gyerekkorunkat idéző retró játék született, méghozzá modern köntösbe foglalva.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga az alkalmazás már első indításkor is figyelmeztet, hogy iPad 2-re (és 3-ra)  lett optimalizálva, vagyis az ennél régebbi iPad 1-nél korlátozott vizuális hatásokra számíthatunk. Ezt a tényt elfogadva egy képernyő tárul elénk, ahol a magyarázatok és a beállítási lehetőségek között szemezgethetünk. A menü alapjában véve egyszerű, az értesítési függöny kinézetére hajaz, s támogatja a Game Centert is. Először a start, hang, demo és segítség funkciókat mutatja be a gép. Ezen túllépve további lehetséges konfigurálások várnak ránk, ahol a játéktábla kialakításán (3 x 3, 4 x 4, 5 x 5), a típuson (számos, betűs vagy képes legyen a puzzle), illetve a stíluson (klasszikus, tiszta, organikus) módosíthatunk.

A játékot elindítva azonnal láthatjuk, hogy komoly vizuális effektek jellemzik a kockákat és magát a táblát is. A fény ahhoz mérten törik meg rajtuk, ahogy éppen mozgatjuk őket, tényleg csillivilli megoldás született. A puzzle kezelhetőségéről elmondható, hogy végtelenül egyszerű, csak tologatni kell a beállításokban megadott módon jelzett köveket és megpróbálni azokat minél gyorsabban sorrendbe állítani. Nehézségi szintre egy erős közepest mondhatunk, ugyanis volt, amikor a 3 x 3-as kialakítást is rendesen  összekeverte a gép. A játékélmény pont azt hozza, amit egy ilyen stílusú játéknak kell, aki kiskorában játszott ilyenekkel, az most újra retrózhat, de akár a gyerekek gondolkodását is erősen fejleszthetjük vele.

Összességében elmondható, hogy újra egy kiváló magyar fejlesztésű játék látott napvilágot az Artery Studios jóvoltából. A grafika kiváló, ráadásul már támogatja az iPad 3 Retina kijelzőjét is, de az iPad 2-n is teljes képhatásokban lehet részünk, s hab a tortán, hogy mindezt teljesen ingyenesen kapjuk. A régi Apple táblagéppel rendelkezők is tudják futtatni a Puzzle Slider HD-t, mindössze a külsőségekben kell egy kis kompromisszumot kötniük. A gém kizárólag iOS platformra jelent meg és csak az iPadeket támogatja, futtatásához pedig minimum iOS 4.3-as rendszer szükséges. Aki újra át szeretné élni gyermekkorának egyik kedvencét iPaden, az ezen a linken keresztül letöltve megteheti.

Értékelés: Puzzle Slider HD (iOS 4.3+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (iOS)

Legendd

Azóta történt

Hirdetés