Alkalmazásbemutató: rejtett játék a Lollipopban

0. 0. 0. 0. 0. 0. 0. 1. 0. 0. 1. 0. 0. 1. 0. Nem, kedves olvasóink, nem ragadt be a Mobilarena billentyűzete, és nem is kétbites kódot tettünk közzé valamilyen kémtevékenység vagy rejtett üzenet gyanánt. A fenti számok bizony a Android 5.0 Lollipop rejtett játékának pontszámai, egészen pontosan a mi pontszámaink, amit a fenti game-ben első szárnypróbálgatásaink során elértünk.

A pixel art stílusú, könnyen irányítható Flappy Bird hatalmas divatot teremtett a maga idejében, a játék lekerülése a Play Áruházból pedig tovább növelte annak legendás mivoltát. Az Android 5.0 Lollipop egyik rejtett funkciója tulajdonképpen a keresőóriás főhajtása a Flappy Birdöt kódoló Dong Nygen előtt, vagy kevésbé diplomatikusan megfogalmazva, annak robotos-nyalókás koppintása.


[+]

A játék az új Android főverzió beállításai között lett elrejtve, elindításához először is rá kell lépni az telefonról vagy táblagépről menüpontra, majd az Android verziója opciót el kell kezdeni gyorsan nyomogatni, egészen addig, amíg egy hatalmas nyalóka a háttérben meg nem jelenik. Ezután a nyalóka gyors nyomogatása majd hosszú megérintése következik, és a rejtett játék már indulhat is. A játékmenet rendkívül egyszerű: a kis zöld robot egy Material Design stílusú akadálypályán halad, és jobbról vagy balról nyalókák állják az útját, egészen pontosan kettő. A feladatunk annyi, hogy az eszközünk képernyőjét bárhol megérintve az Androidot ugrásra bírjuk, és némi ügyesség és szerencse segítségével a két édesség között átjuttassuk. Minél hosszabban tartjuk az ujjunkat a megjelenítőn, annál nagyobbat ugrik a figura. A játék akkor ér véget, ha a cukros akadályokhoz vagy a képernyő aljához a kis zöld robottal hozzáértünk, ami egyébként igen gyakran elő fog fordulni. Pontokat sikeres akadályvétellel lehet szerezni – a mi első próbálkozásaink eredményét feljebb már közöltük. A szerkesztőség rekordja további gyakorlás után négy pontnál állt meg, ami Legendd kolléga érdeme, aki esküszik az ügyességére, bár mi egy kis mázlit is sejtünk a hallatlanul magas pontszám mögött, igaz, gyanúnkat nem közöltük vele. Kíváncsiak várjuk, hogy olvasóink hány pontig jutnak, az eredményeket várjuk a komment szekcióban!

Azóta történt

Előzmények

  • Lollipop rendszerbemutató

    A napokban debütált az Android 5.0 végleges verziója, a Lollipop, melyet az Android történelmének legnagyobb frisstéseként emlegetnek.

  • Alkalmazásbemutató: Lada Drifting

    Androidos autós szimulátor a mai alkalmazásbemutató témája, amely a magyar Profi-Soft Games fejlesztőcsapat első ilyen próbálkozása.

  • Alkalmazásbemutató: iBally

    Minimalista megjelenésű és igen nehéz iOS-es ügyességi játék alkalmazásbemutatónk mai témája, amelyben egy apró labdát kell minél magasabbra juttatni.

Hirdetés