2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Alkalmazásbemutató: Lada Drifting

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

Androidos autós szimulátor a mai alkalmazásbemutató témája, amely a magyar Profi-Soft Games fejlesztőcsapat első ilyen próbálkozása.

Hirdetés

Bár okostelefonokon és érintőkijelzős készülékeken elsősorban az akció és arcade típusú játékok hódítanak, léteznek rendkívül népszerű versenyszimulátorok is, amelyek az élethű irányításra és a kezelés nagyobb kihívására helyezik a hangsúlyt, persze továbbra is bizonyos korlátok között. Mai alkalmazásbemutatónkban a magyar fejlesztésű Lada Driftinget vesszük górcső alá, amely, mint a játék neve is jelzi, egy drifting szimulátor Ladákkal, úgyhogy csapjuk is a lovak közé!


[+]

A Profi-Soft Games játéka egy 3D-s autós játék, amely látványos és átlátható menüt kapott, mindjárt a legutóbb használt Lada modelljével a háttérben. Jelenleg három típus érhető el, a Lada 2107, a Lada 2101 és a Lada Niva, ezek közül is csak az első fogható be driftelésre kezdetben, a többit ugyanis a játékban gyűjtött pontokkal meg kell vásárolni. Továbbá pénz költhető spoilerekre, lökhárítókra, felnikre, kipufogókra, festésekre. Sőt: tuningolni is lehet a modelleket, így fejlettebb futómű, ECU, motor vagy könnyebb alkatrészek vásárlásával, amihez persze további pontokat kell gyűjteni.


[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga a szimuláció a kockás zászló ikonra lépve indul el, és a gumiknak egy minimalista megjelenésű, ám a célnak tökéletesen megjelelő versenypályán lehet odafüstölni. Egy menet során három percünk van minél több pont összegyűjtésére, ami természetesen drifteléssel hozható össze, és aminek a 10%-át kapjuk meg elkölthető játékpénzben. Az irányítás egyszerű: baloldalt a kormány, jobboldalt pedig a gáz és a fék érintőgombjai lettek elhelyezve, szimulátor lévén ugyanakkor elég komoly kihívás a Ladákat a pályán tartani, miközben a kerekeket kipörgetjük. A fejlesztők büszkén vallják, hogy a Lada Drifting a mobilos piac egyik legélethűbb driftes szimulátora, és pont az irányításban rejlő kihívás tudja lekötni az embert, úgyhogy a legfontosabb fronton jól teljesít a játék. Grafikailag a fő hangsúly a pálya megjelenése helyett a járművek pontos és magas poligonszámú megalkotásán volt, ami ugyancsak jól sikerült, de a menü minimalista dizájnja és ikonjai is jól illeszkedik a szimulátor jellegéhez. Az egyetlen apró kellemetlenség a reklámok viszonylag gyakori feltűnése, ez azonban nem szegte a kedvünket újabb driftelések indítására. A hazai fejlesztők elmondása szerint a Lada Drifting csak a kezdet, a későbbiekben, a játék népszerűségétől függően szeretnék a játékot több autómárkára is kiterjeszteni, ami persze licencköltségekkel jár majd. A megfelelően nehéz irányítással az alap mindenesetre adott, hogy a szimulátorok kedvelői megszerethessék a Profi-Soft Games játékát, de bárki másnak is ajánljuk a ladás driftelés kipróbálását. Az ingyenes applikáció 2.3-as vagy újabb androidos főverziót igényel, és innen lehet letölteni.

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.