Alkalmazásbemutató: Mozi Mánia

Hirdetés

Üdvözlünk a Mozifilmek világában! - olvasható a Mozi Mánia weboldalán, filmekben pedig valóban nem lesz hiány sem ott, sem az azonos néven publikált iOS-alkalmazásban, melyet ingyenesen tölthetnek le a filmek szerelmesei. Bár a projekt méretéből jogosan hihetnénk (és hittük is) azt, hogy egy komoly cég van a háttérben, mint kiderült, csupán két magyar fiatal, Demeter Zoltán és Velekey Patrik lelkesedése manifesztálódott a szóban forgó szoftverekben.

Bemutatónknak persze nem a weboldal, hanem az iPhone, iPod és iPad készülékekre egyaránt telepíthető app a témája, melynek felépítése jól átgondolt, használata egyértelmű. Indítás után a főmenübe jutunk, ahol rögtön meg is nézhetjük, hogy milyen premierekkel találkozhatunk a termekben, illetve nézegethetünk komplett moziműsort is. Ez utóbbihoz mondjuk regisztráció szükséges, melyet akár az alkalmazáson belül is megtehetünk. Hamarosan elérhető lesz egyébként egy kedvezményekkel kapcsolatos fül is, melyről egyelőre nem sokat tudni, de az biztos, hogy a fejlesztők Facebook oldalán már most is találni efféle dolgokat.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A filmjeim szekcióba a kedvenc alkotásainkat találjuk, mely természetesen lehet még nem vetített, de az adatbázisban már szereplő elem is, igaz, nem feltétlenül logikus olyan filmért rajongani, amit még nem is játszanak. A jövőbe látás nevű funkció is regisztrációhoz kötött, itt egy nagy mixet kapunk a mozikban hamarosan megjelenő produkciókról. A keresést a nagyítóra kattintva érjük el, a jelenleg feltöltött filmek száma még nyilván nem közelíti meg a nagyobb internetes oldalakét, de a fejlesztők szemmel láthatóan sokat dolgoznak a kínálat folyamatos bővítésén.

Az alkalmazás az iPhone-ok és az iPadek képernyőjét is teljes egészében kihasználja, összességében jól néz ki, és rendkívül gyorsan működik. A filmekről egyenként kapunk leírást, plakátképet, ám a legjobb funkció talán a kritikák és értékelések összegyűjtése. Jópofa a közösségi oldalak kihasználása, ugyanis Twitteren és Facebookon is megoszthatjuk a kinézett filmet, vagy akár a naptárba is elmenthetjük, ha az majd csak később jelenik meg. Természetesen nem maradtak el az előzetesek sem, a srácok itt is ügyelnek a szinkronos vagy legalább magyar felirattal rendelkező videók beágyazására, talán éppen ezért jobb a Mozi Mánia alkalmazása, mint az IMDB vagy a Rottentomatoes megoldása (legalábbis azoknak, akik nem beszélnek angolul).

A Mozi Mánia legerősebb pontja ingyenességében rejlik, a hasonló tudású szoftverek ugyanis jellemzően vagy nem ingyenesek, vagy nem figyelnek ennyire a lokalizált tartalomra. A felület is kiválóan illeszkedik az iOS 7 letisztult dizájnjába, könnyed, gyors áttekinthetőség jellemzi, nincs túlbonyolítva. Az adatbázis persze még hiányos, viszont egyre több film kerül fel, így nem lesz gond egy esti mozi vagy film előtt megnézni az adott film előzetesét. Az alkalmazás az App Store-ból tölthető le, futtatásához minimum iOS 6.0-s rendszerre lesz szükségünk. Sajnos más platformra nem elérhető, pedig az elterjedésén valószínűleg sokat segítene.

Értékelés: Mozi Mánia (iOS 6.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont iOS (ingyenes)
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad Air - szállj fel magasra

    Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

  • Apple iPhone 5c - az újracsomagolás művészete

    Almáék idén először két telefont is bemutattak, ám az olcsóbbik modell inkább csak új színvilágot és műanyagot hoz, nagy előrelépést aligha.

  • Apple iPhone 5s - tud ujjat mutatni

    Az iPhone 5 újdonsága külsőre nem sokat változott, de erősebb hardver, fejlettebb kamera, valamint egy Home gombba épített ujjlenyomat-olvasó került bele.

  • iOS 7 rendszerbemutató

    Az Apple legújabb operációs rendszere nem csak az eddig megszokott ikonok külsejét cseréli le, hanem számos új funkciót is hoz magával.

Hirdetés