Alkalmazásbemutató: HADUR

Hirdetés

Ma egy különleges koncepcióval rendelkező játékot mutatunk be, amely magyar fejlesztők keze munkáját dicséri. A Synthesis-Net fejlesztőcsapat boszorkánykonyhájából kikerülő alkalmazás személyében egy területfoglalós programot tisztelhetünk, melynek extrája, hogy a foglaláshoz fizikailag is jelen kell lennünk az adott helyen. A szoftver teljes mértékben ingyenes, a futtatásához egy androidos készülékre lesz szükség, valamint egy gyors regisztrációs procedúrán kell átesni.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játék egy tutoriallal kezdődik, amely a szabályokat és a legfontosabb tudnivalókat mutatja be. Ezt mindenképpen érdemes végignézni, hiszen bár nagyon hamar bele lehet jönni a kezelésbe, elsőre nem triviális a dolog. Egy területfoglalós programról van szó, melynek különlegessége, hogy a való világban (nem, ez nem az a műsor) játszódik. A területek elfoglalásához pedig fizikailag is az adott helyen kell lennünk; ezt a program a telefonokban rejlő GPS-szenzor segítségével ellenőrzi. A játékot csapatokban (úgynevezett klánokban) lehet játszani, létrehozhatunk újat, illetve szabadon csatlakozhatunk egy már meglévőhöz. Az adott területet értelemszerűen úgy foglalhatjuk el, hogy a mi klánunk tagjai jelentkeztek be oda a legtöbbször. Fontos, hogy egy játékos egy helyre naponta csak egyszer csekkolhat be, viszont a területek száma nincs korlátozva. Ez azt jelenti, hogy a városon végigbiciklizve akár mindenhova is be lehet jelentkezni egy nap leforgása alatt. A térképes nézeten a saját és az ellenfél tulajdonait láthatjuk (ezeket akár csapatszinten eltérő színnel is meg lehet különbözteti), minden elfoglalt területért egy pontot kap a csoport.

A csapatunk mellett a saját profilt is csinosíthatjuk: egyéni avatárt tölthetünk fel, rövid bemutatkozást írhatunk magunkról. A játékban üzeneteket küldhetünk egymásnak, a checkin-ekért pedig pontokat és kitüntetéseket kapunk. Az alkalmazás egyedi felületekkel és letisztult megjelenítéssel operál, a kezelése pedig pofonegyszerű, ha már tudja az ember, hogy miről is van szó. Az ingyenes program futtatásához legalább 2.1-es Androidra van szükség, letölteni pedig ezen a linken, vagy a Marketen (illetve Play Store-on) keresztül lehet. A fejlesztő srácok pedig egy versennyel is készültek, melyben a legaktívabb játékost, illetve a legtöbb területet elfoglaló csapatot díjazzák; további információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: HADUR (Android 2.1)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés