Alkalmazásbemutató: Batman - The Dark Knight Rises App

Hirdetés

Mostani alkalmazásbemutatónk egy méltán híres filmtrilógia, a Batman harmadik részének a feldolgozása játék formájában. A Sötét Lovag - Felemelkedés címmel megjelenő applikáció a filmben található jelenetek szerint készült, s igyekszik mind a történetet, mind az eseményeket kronológiailag is követni.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az újkori Batman filmek harmadik részében a főhős újra Gotham városának megmentésére kényszerül, ám jelen esetben már a feladat nehezebb, hiszen a főgonosz Bane egy neutronbombával készül az egész szigetet felrobbantani, túszul ejtve csaknem 10 millió lakost. 8 év elteltével így Bruce Wayne kénytelen a háttérből előugrani, magára ölteni az emberek által csodált maskaráját és újra mártírt játszva legyőzni Bane-t. A játék autentikusságát hivatott erősíteni az is, hogy a filmben is előforduló karakterek szinte kivétel nélkül szerepelnek a játékban is, így találkozhatunk a Macskanővel, Lucius Fox-szal, valamint Gordon főfelügyelővel is.

A játék grafikája lélegzetelállító, ugyanis effektek sokaságát találjuk benne. A házakat és más építményeket szépen megrajzolták, valamint az éjszakai fények is kiválóan megjelenítődnek, melyeknek igazán nagy szépsége esőben látszódik, amikor a tócsákban, vagy akár Batman ruháján is látszódnak a közvilágítás vagy éppen a Hold fényei. A Gameloft fejlesztői olyan részletekre is odafigyeltek, mint például a kitűzött zászlók mozgása, a villámlások gyakorisága, a helikopter-reflektorok fényének szélesedése, de az utcán haladva akár a metró mozgását is szemmel követhetjük. Az esőcseppek, az akciójelenetek közötti robbanások és azok darabjai mind bombasztikusak, valójában aligha lehet belekötni a grafikába, főleg annak tükrében, hogy egy okostelefonra készült játékról beszélünk.

A játékmenet hosszúnak  mondható. Valóban követi a film sztoriját, nagyvonalakban kvázi minden főbb csatában vagy eseményben részt veszünk. Az irányítás egyáltalán nem bonyolult, ráadásul elég könnyen elsajátítható, kisebb képernyőn is megfelelően látszódnak a részletek, de természetesen igazi élményt a nagyobb megjelenítőkön való nyomkodás eredményezhet. Maga a gém több fejezetre, azokon belül pedig még több misszióra bomlik, melyeknek teljesítése után a menüben szabadon lépkedhetünk közöttük. Az első misszió Miranda megmentésével kezdődik, s már ekkor belekóstolunk a fenomenálisan kivitelezett grafikába. Az főbb mozgásokat a megszokott két hüvelykujjas mozdulattal végezhetjük, s külön gomb szolgál az ugrás és ütés funkciók elérésére. A játék automatikusan tartalmaz lassításokat, melyek főleg a harcosabb jeleneteket teszik még felejthetetlenebbé. Más kérdés persze, hogy a csatázás az ütés gomb folyamatos tapicskolását jelenti csak, így nincs külön rúgás vagy hasonló cselekménygomb, ennek eredménye pedig sok esetben a túlzott könnyűség, monoton játékmenet. A bal felső sarokban egyébként mindig rendelkezésünkre áll egy térkép, melyen láthatjuk a küldetések főbb feladatainak elhelyezkedését, de tájékozódás esetén is bármikor jól jöhet. Összességében egy nagyon jól kivitelezett, a filmet meglehetősen jól követő, relatíve hosszú, ám sokszor unalmas cselekménysorozat jellemzi a Sötét Lovag felemelkedését.

Jelenleg azonban üröm az örömben, hogy a fejlesztésnek borsos ára is van, ez 7 dollárt, vagyis hozzávetőlegesen 1500 forintot jelent, így az egyik legdrágább játékká avanzsált az áruházakban. Mindezért persze fantasztikus grafikát, kiváló játékélményt és egy halhatatlan sztoribefejezést kapunk, még ha a hanghatások nem mindig sikerültek annyira jól, valamint az irányítás is sokszor unalmas, de aki Batman rajongó, annak mindenképpen ajánlott, de bárki más örömét tudja lelni benne. A játék iOS-re és Androidra is egyaránt elérhető, előbbi esetében ez a link a jó döntés, utóbbinál viszont ez a nyerő választás.

Értékelés: Batman Dark Knight Rises (iOS 4.0+, Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 10 / 10 pont 7 / 10 pont 1500 Ft (iOS, Android)

Legendd

Azóta történt

  • GTA: Vice City Android és iOS modellekre

    A Rockstar Games sikerjátéka hamarosan okostelefonokra és táblagépekre is elérhető lesz.

Előzmények

Hirdetés