2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Nagy terveket szövöget a Xiaomi

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: GSMArena

A kínai gyártó tíz éven belül a világ legnagyobb okostelefon gyártója szeretne lenni, ami talán nem is annyira lehetetlen feladat számukra.

A Xiaomi egyre többet hallat magáról, számos olyan eladási és előrendelési eredményt érnek el, ami jól mutatja sikerességüket. A vállalat rendkívül fiatalnak számít, 2010 áprilisában alapították, az első okostelefonjuk pedig 2011 augusztusában gördült le a gyártósorról. Mindössze három év kellett ezután ahhoz, hogy mára már a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártója legyen a kínai cég, ami elképesztően nagy eredmény annak tekintetében, hogy mennyire betömörült és nagy piacról beszélünk. Nem véletlen, hogy a Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója elég merész terveket szövöget, a következő tíz évben ugyanis a dobogó legfelső fokára szeretné felvezetni cégét.

Figyelembe véve azt, hogy szinte hétről hétre mennyit változik a mobilkommunikációs világ, erre igazából minden esélyük megvan. Ha pedig ugyanakkora elánnal folytatják a kiváló ár/érték arányú készülékek gyártását, mint most, akkor lehet igazán komolyan venni a CEO szavait. Ehhez mondjuk mindenképpen szükséges, hogy a világ szinte minden részén hivatalosan is jelen legyenek, nem meglepő módon ez is cél a Xiaominál. Lei Jun egyébként szolgált még néhány érdekes adattal, 70 millió aktív felhasználóval rendelkeznek, ami következő évben már 200 millióra nőhet, vagyis nagyjából 100 millió eladott készülékre számítanak 2015-ben.

Előzmények

 • Xiaomi Mi 4 - MInőségi irány

  Szinte még forró, olyan friss újdonság futott be hozzánk. A Xiaomi új csúcsmodellje egyértelműen jelzi, hogy komolyan kell venni a kínai gyártókat.

 • Xiaomi Redmi Note - nagyra vágyóknak

  Az egyre ismertebbé váló kínai cég is helyet kér magának a phabletek piacán. A Redmi Note korrekt hardvert és méretes kijelzőt kínál elég jó áron.

 • Xiaomi Redmi 1s - pirospacsi

  Azt mondják, hogy a Xiaomi a kínai Apple. Azért ez persze nincs így, de a MIUI rendszer valóban igen kezes, miközben a Redmi 1s ára még kötelező terhek megfizetése után is versenyképes.

 • Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak

  Igazi csemege került a szerkesztőségbe. A kínai Xiaomi csúcstelefonja, a MI-3 nem mindennapi teljesítményt nyújt és persze mi leginkább csak álmodozhatunk róla.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.