A Vertut is a TCL gyártja

A TCL Corporation jelenleg számos, tradicionálisnak számító brandet tudhat magáénak, kezdve a francia Alcatellel, majd folytatva a BlackBerry mobilos üzletágával. A BlackBerry esetében a szoftvert továbbra is a kanadaiak hegesztik, a TCL által fabrikált készülékek viszont hajlamosak több márkanév alatt is megjelenni, mint a BlackBerry DTEK50, ami az Alcatel Idol 4, illetve a Vodafone Smart Prime 7 is egy személyben. Most újabb megállapodást kötöttek egy ismert márkával.


[+]

A többszörös tulajdonosváltáson átesett, jelenleg egy török milliárdos birtokában lévő luxusmárka, a Vertu készülékeit szintén a TCL gyártja majd, igaz, kézi erővel, helyileg pedig az Egyesült Királyságban. A szerződést elvileg 30 ezer készülékre írták alá, darabja 7500 fonton nyit, ami nagyjából 2 millió 600 ezer forint. A TCL féle Vertuk szeptember körül kerülhetnek forgalomba.


[+]

A Vertu tulajdonosi háttere egyébként elég változékony, annak idején az EQT magántőke-befektetési vállalkozás 175 millió fontot fizetett a Nokiának a brandért, majd a cég akvizíciójával a Godin Holdinghoz kerültek a jogok. Hakan Uzannak, a jelenlegi tulajdonosnak már csak 50 millió fontjába került a Vertu, amely mellesleg tavaly veszteségesnek bizonyult.

Azóta történt

  • Csődbe ment a Vertu

    A sokkolóan drága készülékeiről híres luxusmárka nem bírta el az évek során felhalmozott adósságokat.

  • Új Vertut valaki? Csak négymillió forint!

    Legalábbis az arany színvariáció. A mezei modellekhez már potom másfél millióért is hozzá lehet jutni Kínában.

  • Feltámasztják a Vertut

    A vállalkozást a korábbi felhasználók egy csoportja finanszírozza, úgyhogy valószínűleg lesz gazdája az 1,2 millió forintos luxus-butatelefonoknak.

Előzmények

Hirdetés