A T-Mobile bevezeti a Push To Talk szolgáltatást

Mindössze egyetlen gombnyomás és a beszéd egyszerre több címzetthez juthat el, függetlenül attól, hogy a csoport tagjai milyen távolságra vannak egymástól. A klasszikus adó-vevő mobilhálózaton használható korszerűbb változata a Push To Talk (PTT), ahol a hagyományos telefonhívástól eltérően a hang adatcsomagként továbbítódik. A kereskedelmi PTT szolgáltatást szeptember 20-tól Magyarországon először a T-Mobile vezeti be és év végéig kedvezményes díjakkal kínálja ügyfeleinek. A hatékony és gyors csoportkommunikációs megoldásra várhatón komoly igény mutatkozik, ezt jelzi, hogy a Fővárosi Vízművek a hazai nagyvállalatok közül elsőként már szerződést is kötött annak használatára.

Hirdetés

Szerkesztőségünk kiváncsian várja a komoly igény mutatkozását, az eddigi felhasználói vélemények mást tükröznek, de ne legyen igazunk.

A Push To Talk a mobilhálózatok fejlett adatátviteli képességeinek köszönhetően távolsági korlátok nélkül teszi lehetővé az adó-vevőhöz hasonló beszédváltást. Elegendő a készüléken megnyomni a „PTT gombot” a legfeljebb 30 másodperces beszéd a T-Mobile hálózatán keresztül gyorsan eljut a csoport tagjaihoz vagy egy kiválasztott tagjához. A PTT előnye, hogy tárcsázás nélkül továbbítható az információ és a címzett szintén egyetlen gombnyomással válaszolhat is. A beszédváltás során az adó-vevőkhöz hasonlóan a címzett rögtön hallhatja az elmondottakat, nem szükséges a klasszikus hanghíváshoz hasonlóan felvennie a telefont. Akár nagyobb távolságban, eltérő helyszíneken végzett összehangolt csoportmunka esetén így a PTT egyszerűbb és hatékonyabb kommunikációt biztosíthat.

Gyakorlatilag egy diktafonnal kombinált MMS üzenetkezelésről van szó, amelynek használatához erre alkalmas készülékre, illetve minimum GPRS hálóztra van szükség.

A PTT szolgáltatást a T-Mobile szeptember 20-tól kereskedelmi szolgáltatásként - 2005. december 31-ig különleges kedvezménnyel - nyújtja előfizetőinek. A Fővárosi Vízművek a ma aláírt megállapodás értelmében a hazai nagyvállalatok közül elsőként többek között a katasztrófa sújtotta területek ideiglenes vízellátásakor, a vezetékes vízhálózatok újraindításakor jelentkező speciális kommunikációs igények kielégítésére használja majd a T-Mobile Push To Talk szolgáltatását.

A PTT belföldön szeptember 20-tól a T Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán érhető el majd és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6021, 6230i, 3230, 6630, 6680). A szolgáltatás aktiválását követően napi és havidíjas konstrukcióban egyaránt igénybe vehető és a díjfizetés módja könnyedén díjmentesen megváltoztatható. Belföldön a beszédváltások hallgatása díjmentes. A 400 forintos napidíj vagy a 2500 forintos havidíj ellenében év végéig megfelelő készülékkel korlátlan számú üzenet küldhető.


Azóta történt

Előzmények

Hirdetés