Szlovéniában is tesztelik a Push to Talk-ot

A Mobitel Slovenia próbaüzem keretében teszteli a Nokia Push to Talk megoldását. A próbaüzem kezdetben az üzleti felhasználókat érinti, de a csoportokkal, vagy egy-egy emberrel gombnyomásra kommunikációs csatornát biztosító Push to Talkot mindenki használhatja majd. A teszt részeként a Nokia a jelenlét-szolgáltatását is elérhetővé teszi.

„A Push to Talk hosztolása vonzó lehetőség a Mobitel számára, hiszen így gyorsan, hatékonyan, és kedvező költségek mellett telepíthető a szolgáltatás” mondta Domen Rakovec, a Mobitel kutatás-fejlesztési igazgatója. „A Nokiát egyszerű volt kiválasztanunk, hiszen a vállalat meggyőző tapasztalattal rendelkezik a PoC rendszerek terén, emellett végponttól végpontig terjedő megoldása az OMA (Nyílt Mobilszövetség) szabványának is megfelel majd.”

„Nagy örömmel dolgozunk együtt a Mobitellel a hosztolt Push to Talk próbaüzem során. A megállapodás révén láthatóvá válik majd, hogyan teszi lehetővé a Nokia mobilitás-hosztolás a szolgáltatók számára az új mobilszolgáltatások gyors kipróbálását és kiépítését” mondta Patrik Sallner , a Nokia Networks üzletágának felelős igazgatója. „A hosztolás egyre elterjedtebbé válik az iparágban, és egy olyan területet képvisel, amelyen a Nokia terjeszkedni kíván.”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés