A Samsung is 1000 fps-es kamerát tervez

A Samsung legutóbb nem technológiailag, hanem mennyiségileg lépett előre kamerafronton: a Galaxy S8 amúgy is remek dual pixel kamerája mellé a Note8 megkapta a piac első optikai képstabilizátorral megtámogatott teleobjektíves megoldását, az eredményei pedig tesztünk szerint igencsak pozitívak. A Samsung egyébként egyaránt használ saját gyártmányú és Sony szenzorokat a csúcsmodelljeiben, az utóbbi pedig a domináns márka a mobilkamerák körében. A japánok a maguk részéről a Motion Eye nevű lapkával hoztak újat: az Xperia XZ Premiumban is fellelhető, 19 megapixeles szenzor egy DRAM réteget is kapott, amely 960 képkocka/másodperces felvételt pár tizedmásodperc erejéig tárolni tud, lásd példáinkat:

A koreai ET News úgy hallotta: a Samsung maga is háromrétegű kameraszenzor gyártásába kezd novembertől, a Motion Eye-hoz hasonló memóriaréteggel, bár a gyártási metódus eltérhet a Sony megoldásától. Nem alaptalan feltételezni, hogy ez a szenzor köthet ki a Galaxy S9 kamerarendszerében, bár a tippek szerint továbbra is kiszereléstől függ majd, melyik régió kap Samsung és melyik Sony gyártmányú modulokat. Mivel paramétereiben ezek eddig sem tértek el a zászlóshajók esetében, elképzelhető, hogy az S9 Sony moduljai is háromrétegűek lesznek.

Előzmények

  • Samsung Galaxy Note 8 - hass, alkoss, gyarapíts!

    Visszaül a trónra a produktív mobilok királya és dupla hátlapi kamerával kattintgat. Az árazás viszont olyan erősre sikeredett, hogy az S Pen színaranyból is lehetne.

  • Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan

    Úgy csillog a káva a Sony 4K kijelzője körül, mintha kifutóra tervezték volna. Kipróbáltuk a szuperlassítást és elvesztünk a nyolcmillió képernyőpixelben.

  • Samsung Galaxy S8 és S8+ duplateszt

    Lemászik a kijelző a jövőből idecsöppent S8 előlapjáról – nincs sok egyéb elem arrafelé, az ujjlenyomat-olvasó hátra költözött. Van viszont íriszleolvasó és egy sor innováció, meg némi kompromisszum.

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

Hirdetés