A Samsung bánhatja a OnePlus és a Google Pixel sikerét

A Google Pixel 3 és a OnePlus 6T igen népszerű az Egyesült Államokban, de kinek a tortaszeletébe haraptak bele?

A piackutató cégek egészen érdekes eredményeket kaptak, a Strategy Analytics például megállapította, hogy az Egyesült Államok leggyorsabban feltörekvő okostelefon brandje a Google Pixel, a Counterpoint adatai szerint pedig az amerikai piacon 2018 utolsó negyedévében a OnePlus 6T a top ötbe került a prémium kategóriában. De az is érdekes kérdés, hogy kinek a tortáját eszegeti a két gyártó. A Counterpoint ezt is megnézte.

És azt találta, hogy elsősorban a Samsungnak van félnivalója. A Google Pixel 3 felhasználók 51%-a korábban valamilyen Galaxy eszközt használt, 31%-uk konkrétan Samsung Galaxy S7-et. A Galaxy J2 Prime, iPhone 6 és iPhone 7 júzerek  pedig előszeretettel váltottak OnePlus 6T-re. A kínai brand az amerikai felhasználóinak 37%-át a Samsungtól szedte, míg az Apple tulajdonosok 16%-a váltott a OnePlus legfrissebb modelljére.

Azért nem kell félteni az USA-ban két legnagyobb gyártónak számító vállalatot sem. 2018 utolsó negyedévében az Apple szállította a készülékek 47%-át, míg a Samsung 22%-kal zárta az évet. A koreaiak esetében ez 3%-os növekedés éves viszonylatban, év közben viszont voltak jobb eredményeik, főleg az Apple rovására. Az LG és a Motorola nagyjából kiegyensúlyozott teljesítményt mutat, előbbi 12-14% között, utóbbi 5-8%.kal.

Azóta történt

Előzmények

  • OnePlus 6T - szenzorcsepp a mobiltengerben

    Összesűrűsödött a megfizethető csúcsmobilok mezőnye, a OnePlus 6 ráncfelvarrása pedig kis lépés előre, pár bosszantó döntéssel. Ám még mindig remek az összkép.

  • Beköltözik a házba az új Google termékfamília

    Pixel óriástelefon méretes noccsal, hangszóróra biggyesztett táblagép receptkönyvvel és Chrome OS tablet opcionális billentyűzettel – így látja a Google a jelent és a jövőt.

  • Apple iPhone 7 - Hetes, ki hiányzik? Jack!

    Számos újítás került az idei iPhone-ba, de a legtöbben valószínűleg arra fognak belőle emlékezni, hogy ez az Apple első olyan mobilja, amin nincs jack csatlakozó.

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

Hirdetés