A Pixeleket imitálja a friss Oxygen OS

Ha most a nagyon sok mindenben megegyező OnePlus 3-at és a 3T-t egy csúcskészülék két variációjának tekintjük, mindenképpen áll a fiatal gyártó kijelentése, miszerint egy évben egy mobiltelefonra kívánnak koncentrálni. Ennek az előnye kézzelfogható: az Android Nougat frissítés Szilveszter napján befutott a két, megegyező méretű phabletre, majd a 7.1.1-es update is, OxygenOS 4.1.1-es kódjelzéssel. A minap közzétett, új béta pedig rengeteg változást hozott annak, aki telepítette, míg a csendes többség a megszokott, két hetes tesztelési ciklus végén juthat várhatóan hozzá, remélhetőleg (komolyabb) hibák nélkül.

Pixel Launcher stílusú kezdőoldal a friss Oxygen OS közösségi bétában
Pixel Launcher stílusú kezdőoldal a friss Oxygen OS közösségi bétában (forrás: AndroidAuthority) [+]

A legfontosabb változás talán a Pixel telefonokból ismert launcher vagy indító küllemének átvétele, ami azt jelenti, hogy eltűnt a menü ikon a tálcáról, az alkalmazástárat szimpla felhúzással lehet előrántani. A Google keresősávja is Pixel stílusú lett, míg az Assistant vagy Google-segéd a frissítéstől függetlenül jelent meg a két készüléken az elmúlt hetekben. Ha hozzávesszük az app shortcuts funkciót (egy ikonon tartva az ujjat megjelenik több opció, pl., videofelvétel gyors indítása, belépés egyből a szelfi módba stb.), akkor most már tényleg közel áll a OnePlus 1 + 1 tavalyi csúcskészüléke a referenciamodellekhez.

Régi-új ismerős: a OnePlus 3T (képernyővel felfele) pont olyan, mint a OnePlus 3
Külsőleg és szoftverben sem lehet megkülönböztetni a OnePlus 3-at és a 3T-t [+]

A változások listája szerint csökkent a sokat emlegetett (általam egyébként nem érzékelt), pár századmásodperces érintési késedelem. Megjelent továbbá kifejezetten a játékokhoz kitalált (de más appokhoz is bevethető), alkalmazás szerinti ne zavarj üzemmód, néhány friss értesítési opció, némi küllemet érintő változtatás, az aktuális adatsebesség kiírása az állapotsávban és egy Secure Box nevű, egyelőre ujjlenyomattal nem védhető fájlszéf. A OnePlus kiegyensúlyozottabb videostabilizálást ígér az EIS funkció fejlesztésével és gyors fizetési megoldást az indiai felhasználóknak. A 13-as sorszámú közösségi béta itt érhető el a OnePlus 3-ra, a 4-es sorszámú (de megegyező) csomag pedig itt a 3T-re.

Előzmények

  • 7.1.1-es Androidra váltott több OnePlus és Axon telefon

    A Nexus 6 tulajdonosok most ne figyeljenek: két kínai gyártó eszköze is 7.1.1-es Android Nougat főverzióra frissült.

  • Befutott az Android N a OnePlus 3-ra és a 3T-re

    Az év vége előtt ígérték, és épphogy összejött: a OnePlus megkezdte az Android 7.0 Nougat közzétételét a 3-ra és a 3T-re.

  • OnePlus 3 - Szentháromság

    Parádés összeszerelés, 6 gigabájt RAM-mal büszkélkedő felszereltség és letisztult, fürge szoftverfelület: a OnePlus az okostelefonok három alappillérét hibátlanul hozza, nem egy rivális árának a feléért.

Hirdetés