A Nokia C20 Plus sem lesz egy erőgép

A Geekbench lemérte a bejelentés előtt álló mobilt, de a nyolcmagos processzor ezúttal sem villant nagyot.

Új számozással indított friss időszámítást a HMD-féle Nokia, az új rendszerben az X-széria takarja a csúcsmodelleket, G-sorozatba kerültek a középkategóriás eszközök, a C-széria pedig a belépőmodelleket takarja.

[+]

Ezek közül a C20 már korábban bemutatkozott, Unisoc SC9863A rendszerchipje azonban aligha üti át az ingerküszöböt, öreg, 28 nanométeres TSMC node-on gyártják, nyolcmagos Cortex-A55 processzor nagyon szerény számítási kapacitást nyújt, és a PowerVR GE8322 sem egészen azt hozza, amit grafikai szinten elvárunk manapság egy mobiltól. Az eMMC 5.1-es tárolót és a szerény adatkommunikációs képességeket a kedvező ár feledtetné, ám kérdéses, mennyire nő majd a fejükre a konkurencia a jóval modernebb, 12 nanométeres MediaTekekkel.


[+]

A Nokia C20 Plus várhatóan ugyanazt a hardvert kapja, amit a sima C20, annyi különbséggel, hogy 2 helyett 3 GB RAM jut bele, tehát a multitasking vélhetően jobb lesz az Android Go rendszerén. A Plus változat egy helyett két kamerát kaphat, akkumulátora pedig lényegesen nagyobb, 5000 mAh-s lehet. Várhatóan érkezik majd a C30 is, ami mindezt ujjlenyomat-olvasóval és még 1000 mAh-nyi akkumulátorkapacitással fejelheti meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

Hirdetés