A Meizu is befut az ünnepekre

Két modellel is betámadja a Meizu a nemzetközi piacokat, amelyekről eddig nem volt szó, hogy példásul B20-as LTE támogatással is terveznék gyártani. Legalábbis a bemutatáskor biztosan nem, viszont a keskeny, de széles szenzorszigettel szerelt Meizu X8 és az abszolút csúcsmodell Meizu 16th mégis betoppan az ünnepekre. Decembertől kezdődik a globális forgalmazás, amelybe ezúttal Magyarországot is nyugodtan értsük bele.

Meizu 16
Meizu 16

A Snapdragon 710-zel szerelt, dupla kamerás X8 se rossz, az igazán ütős holmi viszont nyilvánvalóan a Meizu 16th. A gyártó számítása szerint a 6 hüvelykes AMOLED panel az előlap több, mint 90%-át uralja, mindenféle sziget és trükk nélkül. A második generációs optikai ujjlenyomat-olvasó a megjelenítőbe került, a viszonylag szerény méretű (150,5 x 73,2 x 7,3 milliméteres) házba pedig Snapdragon 845. Plusz dupla kamerarendszer, haptikus visszajelzés, gesztusvezérlés és gyorstöltés.

Meizu X8
Meizu X8

Mindkét modell ára zavarba ejtően kedvező Kínában, itthon azért kicsit húzósabb az árképzés, de a fekete színben elérhető Meizu 16th 8/128 GB-os memóriacsomaggal azért megáll bruttó 160 ezer forintnál, ami ilyen specifikáció mellett továbbra is nagyon versenyképes, a 6/64 GB-os modellért pedig 134 990 forintot kell majd fizetni. A Meizu X8 két színben (kék vagy fekete) és kétféle memóriakiosztással érkezik: a 6/64 GB-os alapmodell 79 990 forintba kerül, míg a 6/128 GB-os 94 990 pénz. Természetesen mindkét készülék támogatja az összes hazai LTE frekvenciát.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Májusban jön a Meizu 16s

    A Snapdragon 845 utódja már önmagában is elég hozzáadott értéket hordoz – ennek megfelelően valószínűleg nem is nyúlnak a külsőhöz.

  • Kijelzőbe épített kamerát kaphat a Meizu 16s

    És plusz egyet a hátlapra, noha a dizájnon alapvetően nem változtatnak.

  • Meizu 16th - sweet sixteen

    A Meizu normál méretű csúcsmodellje rengeteg pozitív és közkedvelt tulajdonsággal bír, a multimédia viszont nagyon nem az erőssége.

  • Meizu X8 - mindig van egy „de”

    Remek utazósebességgel futott be a Meizu noccos mobilja a felső-középkategóriába, és a bevágás még csak nem is nyújtózkodik túlzottan. A logika mégis megborul, de nem vészesen.

Előzmények

Hirdetés