A Jelly Bean átvette a vezetést

A Google havi rendszerességű jelentésének legújabb kiadásából derült ki, hogy az Android rendszerverziók közül immár a Jelly Bean lett a legelterjedtebb. A trónfosztott variáns érdekes módon nem az Ice Cream Sandwich (mely a 4.0.x típusszámot kapta), hanem a Gingerbread (azaz a 2.3.x), mely igen sokáig üldögélt az első helyen. Ennek oka, hogy még ma is számos olcsóbb készülék Gingerbreaddel kerül piacra, ám úgy tűnik, fordult a kocka, a gyártók ugyanis lassan átálltak a Jelly Beanre a belépő kategóriában is. A július 8-án kiadott jelentés szerint a Jelly Bean (azaz az Android 4.1.x és 4.2.x) átvette a vezetést összesen 37,9 százalékkal, a Gingerbread így a második helyre csúszott (34,1%), a bronzérmes pedig a már említett Ice Cream Sandwich (23,3%).

Azóta történt

  • Android 4.3 röviden

    Továbbfejlesztett többfelhasználós üzemmóddal, számos hibajavítással és fejlett multimédiás képességekkel kecsegtet a Google új telefonos platformja.

  • Jelly Bean - minden második Android mobilon

    Október végére ötven százalék fölé emelkedett a Jelly Bean változatok együttes piaci részedése.

Előzmények

  • Android 4.2 bemutató

    Felhasználói fiókokkal, képernyőkímélővel, új kamerafunkciókkal és zárolt képernyőre pakolható minialkalmazásokkal támad a legújabb robot.

Hirdetés